Dva brata u Francuskoj danas su živa zahvaljujući brzom razmišljanju ljudi u njihovoj zajednici. Braća su visjela s prozora tijekom požara u njihovoj zgradi.

Jedini spas i izlaz iz nevolje je za dječake bio pad s prozora koji se nalazi na trećem katu, 10 metara iznad zemlje.

Trogodišnjak je bio prvi koji je pao u gomilu koja je dolje čekala. Kad je bio na sigurnom, njegov se desetogodišnji brat popeo na vanjski prozor i pustio se kako bi skočio dolje.

Bio je to dramatičan spas koji je uhvaćen na video snimci. Prolaznici su se brzo udružili kako bi uhvatili dvojicu dječaka. Hvala Bogu, niti jedan dječak nije ozljeđen.

VIDI OVO: Samohrani otac posvojio petero braća i sestara

Dječaci i 17 ostalih stanovnika zgrade prevezeni su u bolnicu u kojoj se liječe jer su udahnuli previše dima. Junaci u gomili koji su pomogli uhvatiti dječake zadobili su neke ozljede. Nekoliko ih se liječi zbog prijeloma podlaktice i slomljenih zglobova.

Francuski istražitelji još uvijek rade na utvrđivanju uzroka požara. Oni koji su pomogli uhvatiti dječake nadaju se da će ovaj videozapis, koji ilustrira čvrstu povezanost njihove zajednice, promijeniti percepciju javnosti o susjedstvu.

Grenoble je područje koje pretežno zauzimaju doseljenici iz drugih država. Gradonačelnik Eric Piolle ponosan je na to koliko su se brzo zajedno okupili kako bi spasili živote ova dva mlada dječaka.