Dva izviđača su se vozila biciklima kada su čuli vrisak žene u opasnosti

Dva izviđača se možda ne čine kao nešto posebno kada se mora boriti protiv visokih voda, no oni su spasili život jedne žene na vrući ljetni dan. 

Ova dva hrabra izviđača – Joseph Diener, 16, i Dominic Viet, 15 – vozili su se biciklima kada su začuli poziv u pomoć. Pronašli su ženu kako se drži za obruč od koša na igralištu, a ispod nje bila je samo duboka voda. 

Žena se našla u velikoj opasnosti

Žena je otišla plivati tijekom tog vrućeg dana. No, nakon što je u vodi bila pola sata našla se u velikoj opasnosti. 

Bez obzira što je bila okružena prijateljima koji su bili na rubu vode, njezini pozivi u pomoć nisu odgovoreni dok Joseph i Dominic nisu skočili u akciju. 

„Mislim da ne bi izdržala dok ne dođe policija“, rekao je Joseph, „Zastali smo, ali smo tada odlučili da trebamo pomoći.“ 

„Bio sam kao, ne možemo ostaviti nekoga da se muči u vodi dok mi sjedimo i gledamo“, dodao je. 

Bez treninga i vještina koje su naučili kao izviđači ova dva mladića mogla su ostati gledati kao i svi drugi. 

VIDI OVO: Čuo je dječakov poziv u pomoć, a onda ugledao užasan prizor u susjedinoj drvarnici

No, kroz trening i naglasak na stalnu pripremljenost, ta dva mlada heroja su iskoristila svoje vještine i stavila svoj život u opasnost da pomognu ženi u nevolji. Njihovi su roditelji sada iznimno ponosni. 

„Bio sam ponosan, ali zabrinut, kasnije smo dugo razgovarali o opasnostima visokih poplavnih voda. Dobro je znati da on misli i na druge ljude“, rekao je Josephov otac. 

Žena se potpuno oporavila

U međuvremenu, žena koju su izviđači spasili se potpuno oporavila, a vođa izviđača je rekao da će ova dva heroja dobiti dodatne značke za njihovo herojsko djelo. Bez obzira na nagrade, oni mogu biti ponosni znajući da su spasili život, a to je važnije od bilo čega drugoga. 

„Izbavit ću ga jer me ljubi, zakrilit’ ga jer poznaje ime moje. Zazvat će me, a ja ću ga uslišiti, s njim ću biti u nevolji…“ (Psalam 91,14-15).