Dva tinejdžera se obratila Kristu
Snimka zaslona: YouTube

Dva tinejdžera koja su za sebe tvrdila da su agnostici su se obratili Kristu u uličnom obraćanju koji je zabilježen kamerom.

Američka evanđeoska služba objavila je snažan video dva britanska tinejdžera koji su prihvatili Krista na ulicama Bristola. Dvojac koji su bili željni polemike sa američkim propovjednikom, rekli su da su sebe opisivali kao agnostike, ali da su bili otvoreni ideji o vjeri, piše Faithwire.

„Želi li se ovdje itko pomoliti Gospodinu da ih spasi“?, pitao je evangelizator i ravnatelj Baklje Kristovih službi, Phillip Blair za vrijeme evangelizacije ranije ovog tjedna.

Dok se okrenuo Blair je ugledao dvojicu tinejdžera, Joea i Mattheus, koji su nakon kratke, ali poučne rasprave odlučili da žele predati svoje živote Isusu.

„Želim vidjeti (o čemu se točno radi)“, rekao je Mattheus nakon što ga je Blair blago upitao bi li željeli ući u odnos s Bogom.

„Učinit ću to, otvoren sam za to“, Joe je brzo odgovorio. Nakon pitanja vjeruju li njihovi roditelji u nešto, promišljeni mladić odgovorio je da njegovi roditelji nisu kršćani prije nego što je promišljenije odgovorio: „Ja ne slijedim to što oni slijede“.

Unatoč tomu što je Blair bio usred žučnih rasprava sa ljudima koji su se žestoko protivili kršćanskim pogledom na svijet, bilo je nevjerojatno vidjeti ovu skupinu tinejdžera koji su pažljivo čekali, slušali i sudjelovali u razgovoru.

Očito, ovi šesnaestogodišnjaci su tražili Isusa. Čak i ako to nisu znali još Bog je itekako bio na djelu!

Molitve za preobraženje

„Kršćanstvo se ne pronalazi u jednoj molitvi; morate dati cijelo srce Bogu i reći: „pomozi mi da Te upoznam i volim“, objasnio je Blair tinejdžerima koji su kimnuli. „Ako Mu se molite, Bog će vam s vremenom dati iscjeljenje“.

Tada, želeći se susresti sa Isusom, skupina se primila za ruke i molila u onome što je izgledalo kao zapanjujući prizor susreta s Duhom Svetim.

„Danas, odabirem vjerovati u Tebe, molim Te oprosti mi moje grijehe“, dječaci su izgovorili zajedno s Blairom. „Stvoren sam na Tvoju sliku. Daj mi novo srce, izlij svog Duha u mene. Isuse, priznajem Te kao Gospodina. Pomozi mi da svaki dan živim za Tebe. Pomozi mi u čitanju moje Biblije i u molitvi. Dajem Ti svoje srce, svoju dušu, svoj um i svoju snagu. U Isusovo ime, amen“.

Nakon molitve zaštite nad dvojcem tinejdžera, Blair ih je poticao neka se ”hrane i uče” tako što se povezati s njegovim internetskim sadržajem i lokalnom crkvom. Čak ih je uputio nekome tko poznaje pastore crkava u gradu.

Nadalje, evangelizator je svakom dječaku ponudio Biblije i potaknuo ih je na skidanje biblijskih aplikacija. „Morate hraniti svoje duše“, rekao je dok su dječaci pažljivo slušali.

„Čitajte Novi zavjet. Dopustite da Bog razgovara s vama, da vam govori i pokazuje vam stvari“. Blair je dodao: „Vaše duše će biti gladne za više istine. Bez obzira na to misli li svijet da ste ludi ili ne znat ćete u sebi da ste pronašli više odgovora koje ste tražili“.

„Dobili ste duhovne oči da vidite istinu“!

Amen! Neka Bog blagoslovi ovog čovjeka i ove nevjerojatne mladiće koji su očito bili ponukani Kristovom ljubavlju. Neka hodaju s Bogom ostatak njihovih života.