Rodila dvoje djece iz dvije maternice - šansa za takav slučaj je 1 na 500 milijuna
Foto: Facebook

Jennifer Ashwood se rodila s dvije maternice, a ono što fascinira je to da je u obje ostala trudna u isto vrijeme – i nedavno je rodila dvoje zdrave djece, naravno, gotovo u isto vrijeme, carskim rezom – kćerkicu Poppy i sina Pirana.

Šansa da se dogodi takvo nešto je 1 na 500 milijuna. Liječnici slučaj majke iz Velike Britanije smatraju medicinskim čudom, piše Daily Mail.

Kažu da ovakva trudnoća ne uzrokuje probleme prilikom začeća, ali bi moglo kasnije tijekom trudnoće doći do spontanog pobačaja.

Njene bebe su imale nešto manje od dva kilograma, a rođene su u 34. tjednu trudnoće.

Gepostet von Jennifer House am Dienstag, 29. Mai 2018

Da ima dvije maternice liječnici su otkrili na ultrazvuku u 20. sedmici trudnoće. Prije toga već je bila trudna s danas 8-godišnjom Millie, ali tada joj nitko nije spomenuo dvostruku maternicu.

– Imati dvije maternice je rijetko, a još rjeđe je imati oplođena jajašca u obje. To je zaista čudo. Mislila sam da dobro poznajem svoje tijelo, a ispostavilo se da nije tako – rekla je nakon porođaja.

Blizanci su mogli napustiti bolnicu i doći kući iz bolnice nakon dva tjedna tretmana protiv žutice. “Imati dvije maternice je rijetko, a još rjeđe je imati oplođena jajašca u obje. To je zaista čudo. Mislila sam da dobro poznajem svoje tijelo, no ispostavilo se da nije tako”, kazala je nakon porođaja.