Dva kineska liječnika koja su bila u kritičnom stanju nakon zaraze koronavirusom, skinuta su sa posebne vrste respiratora i onda ih je dočekalo iznenađenje – njihova koža je bila znatno tamnija nego inače.

Dr. Yi Fan i Dr. Hu Weifeng, koji obojica imaju 42 godine zarazili su se koronavirusom nakon što su liječili pacijente u glavnoj bolnici u Wuhanu.

Međutim, zbog teže kliničke slike obojica su morali biti priključeni na respirator, a kao rezultat njihova koža je potpuno promijenila boju, piše Nypost.

Što im se dogodilo?

Pa, sve zahvaljujući hormonalnoj neravnoteži koja je prouzrokovala oštećenje jetre uslijed zaraze koronavirusom, navode kineski mediji.

Obojica su bili priključeni na uređaj ECMO koji je drastičniji od respiratora jer osim funkcije pluća, preuzima i funkciju srca tako što pumpa kisik u krv.

VIDI OVO: 7 ranih znakova koronavirusa

Dr Yi je na ovom uređaju proveo 39 dana, a njegov kolega urolog čak 99 dana!

Snimka zaslona: YouTube

Iako kineski mediji nisu otkrivali koju su terapiju konzumirali, a koja je sigurno utjecala na promjenu boje kože, ono što je izvjesno je da će se ona vratiti u normalno stanje čim jetra počne funkcionirati kao i prije.

– Kada sam se prvi put probudio, posebno kada sam saznao kakvo mi je stanje, bio sam vrlo uplašen. Non-stop imam noćne more – izjavio je dr. Yi za medije.

Zbog traumatičnih iskustava dobit će i pomoć psihologa tijekom oporavka.