Džihadist je vidio Boga u snu – Njegovo pitanje ga je potpuno promijenilo

Džihadist je vidio Boga u snu. Postavio mu je pitanje koja ga je u potpunosti promijenilo. Teroristički napad 9. rujna bio je konačni trenutak buđenja za njega.

Al Fadi bio je vehabija iz Saudijske Arabije. Bio je revan musliman koji je bio spreman boriti se i umrijeti za Alaha, kao i mnogi džihadisti. S 12 je godina upamtio pola Kurana zato što mu je cilj bio upamtiti sve iz svete knjige.

„Musliman je odgojen da vjeruje kako je islam konačna religija, jedina religija koju Bog prihvaća. Islam isto tako uči da je Kuran konačno otkrivenje Boga. Sve knjige koje su došle prije Kurana su ili izgubljene ili iskrivljene, poput Biblije“, objasnio je Al Fadi.

S ovim je odgojem i on odrastao i nikada nije sumnjao u učenja. Pokušavao je na sve načine raditi ono što je mislio da je dobro kako bi zadovoljio Alaha i zaslužio svoje mjesto u zagrobnom životu.

Kako nastaju džihadisti?

Afganistan su 1979. godine osvojili Sovjeti, a mnogi su napustili Saudijsku Arabiju kako bi se borili u džihadu protiv Sovjeta. „I ja sam htio otići i boriti se i umrijeti jer sam znao da nada leži u tome. Na taj način zaslužiti spasenje“, prisjetio se.

VIDI OVO: Džihadist se okrenuo Isusu: Da mi je prije 4 godine netko rekao da ću postati kršćanin, zaklao bih ga!

No majka ga je spriječila da ode u borbu. Unatoč tome, ostao je džihadist u srcu.

Prvo je otišao na fakultet za suca, no naposljetku se opredijelio za inženjera. Otac mu je predložio da ode na Zapad kako bi se usavršio. Iako su ga učili da je Zapad korumpiran, bio je uzbuđen zbog prilika koje bi mu se otvorile s tako prestižnom diplomom.

Ubrzo nakon što je došao u SAD pridružio se organizaciji koja se zove Međunarodni prijatelji (Friends of Internationals). Nadao se da će u kontaktu s njima poboljšati svoj Engleski, ali nije znao da je ova grupa zapravo oblik kršćanske službe.

To je prvi puta kada je upoznao kršćane. Prihvatio ih je kao ispunjene ljubavlju i dragošću. Bili su potpuno drukčiji od onog što je mislio. Zaista su mu nastojali pomoći, a kada je trebao primiti diplomu škole engleskog jezika, oni su uzeli slobodan dan kako bi mu došli na ceremoniju. To mu je dirnulo srce.

Na poslu se upoznao s mladim kršćaninom s kojim je često razgovarao. Kao vjerni musliman, počeo je s kolegom govoriti o islamu. Na njegovo iznenađenje, kolega se nije poljuljao u svojoj vjeri.

„Na svaki njegov protuodgovor ja bih reagirao u sebi i držao to u sebi. Kada bih došao kući promišljao sam o onom što je on rekao“, objasnio je Al Fadi.

VIDI OVO: ISUS ČINI ČUDA: Islamski terorist zamijenio džihad za vjeru u ISUSA

„Zašto je uvjeren da je Biblija istinska riječ Boga? Zašto istinski vjeruje da je Isus Bog koji se utjelovio?“ pitao se.

Kada je shvatio da je odgojen s krivim viđenjem kršćanstva, počeo je preispitivati svoju vjeru.

Nakon mnogo nagovaranja prijatelja, 2001. godine je pristao otići u crkvu.

„Otići ću u crkvu i iz njihovih bogoslužja i propovijedi ću naučiti što to oni podučavaju ljude poput mojeg prijatelja i te obitelji. To ću okrenuti protiv njih i obratit ću ih na islam“, rekao si je.

No te je nedjelje upijao sve što je čuo, osjećao je kao da je poruka bila upućena ravno njemu. I iduće, i slijedeće nedjelje se isto ponovilo.

VIDI OVO: Zašto kršćani trebaju voljeti muslimane?

Odjednom je osjetio kako se „zaljubio u tog Isusa“. „Stvarno ga želim slijediti, čak i ako je u mojoj glavi“, prisjetio se.

Napad 9. rujna 2001.

Teroristički napad 9. rujna bio je konačni trenutak buđenja za njega. Nakon napada je imao vizije i noćne more da je umro pred Božjim prijestoljem, a Bog ga je upitao jednostavno pitanje: „Zašto si odbio Mog Sina?“ Nije imao odgovor na ovo.

Al Fadi je danas istraživač, urednik, pisac i prevoditelj za brojne kršćanske misionarske službe. Čak je započeo i svoju službu. On sada nastoji doprijeti do svoje braće i sestara po islamu kako bi im pokazao istinsku Božju ljubav preko Isusa Krista.