Što je Elvis Presley mislio o Isusu Kristu? Ovo bi vas moglo iznenaditi

Elvis Presley je tražio smisao, a njegova uvjerenja i misli o Isusu Kristu i vjeri u Boga bi vas mogle iznenaditi. 

Jeste li se ikada osjećali kao da nosite masku koja skriva ‘pravog’ vas? Nadajući se kako nitko nikada neće primijetiti kako ste preplašeni i kako vam je neugodno u vlastitoj koži? Pa, niste sami.

Ustvari, kralj rock ‘n’ rolla, Elvis Presley se strahovito borio sa svojim identitetom, svojom ulogom, svrhom i uvjerenjima.

Elvis Presley je volio obitelj, Boga i druge

Jedino dijete u obitelji punoj ljubavi, onoj koja je često odlazila u crkvu, Elvis je tražio. Tražio je smisao. Znao je da mu je namijenjeno više, ali njegova slava je postala veća od njega samog. Duševan pjevač/tekstopisac je volio svoju obitelj, Boga i druge.

“Nisam očekivao da ću ikada biti netko važan. Možda sada nisam, ali tko god sam ja, što god ću postati, će biti ono što je Bog odabrao za mene.” rekao je jednom Elvis.

Nakon uskršnje službe 1958. godine, u Prvom Božjem zboru, Elvis je rekao vlč Jamesu Hamillu: “Pastore, ja sam najjadniji mladić kojeg ste ikad vidjeli. Imam novac koji nikad neću uspjeti potrošiti. Imam milione obožavatelja. Imam prijatelje. Ali ja radim ono što ste me učili ne raditi, a ne radim ono što ste me naučili raditi.”

Borba je pratila Elvisa kroz cijeli život. “Ta ne činim dobro koje bih htio, nego zlo koje ne bih htio – to činim.” (Rimljanima 7,19)

Elvis je rekao svom prijatelju Pat Booneu: “Volio bih da mogu ići u crkvu poput tebe.” Nakon što mu je Boone rekao da bi mogao, Elvis mu je odgovorio: “Ne, ne bi me ostavili na miru. Odvraćao bih pažnju svećeniku.”

Boone je pokušao uvjeriti Elvisa: “Ako bi vidjeli da dolaziš iz istog razloga kao i oni, sve to bi se ublažilo i ti bi mogao slobodno bogoslužiti kao i svi ostali. I tebi bi to puno pomoglo, Elvise.” Prema Booneu, Elvis se “osjećao kao da ne može otići bilo gdje u javnost.” Dakle, bio je u nekoj vrsti zatočeništva. “Osjećao sam kao da je živio kao državni neprijatelj broj 1, a ne kao kralj rock ‘n’ rolla. To je usporavalo njegov društveni i duhovni rast.”

Elvis je gladovao i žeđao za više od života; postao je odlučan otkriti svoju sudbinu i svrhu.

Gospel pjevač J.D. Sumner se sjeća žene koja se približila pozornici u Vegasu sa krunom na jastuku, a Elvis ju je upitao što je to. Odgovorila je: “To je za tebe. Ti si Kralj.” Elvis ju je uzeo za ruku, nasmiješio se i rekao: “Ne, dušo, ja nisam Kralj. Krist je Kralj. Ja sam samo pjevač.

“Sve što želim je znati istinu, znati i iskusiti Boga.”

Elvis je izjavio: “Sve što želim je znati istinu, znati i iskusiti Boga. Ja sam tragač, to je sve što sam.”

U prosincu 1976. godine, Elvis je tražio da se TV evanđelist Rex Humbard i njegova supruga Maude Aimee susretnu s njim iza pozornice u Las Vegasu, između setova. “Isus se vraća vrlo brzo, zar ne, Rex?” Elvis je počeo citirati odlomke iz Svetog Pisma o Drugom dolasku. “Šokiralo me da je Elvis znao sve te odlomke iz Starog i Novog zavjeta o drugom Gospodinovom dolasku.” rekao je Humbard u intervjuu.

Elvis, Maude Aimee, Rex i J.D. Sumner su se odvojili u veliki ormar kako bi imali malo privatnosti i govorili o duhovnim stvarima. “Vidio sam da se vraćao natrag u djetinjstvo kada je svirao gitaru, išao u crkvu i pjevao crkvene pjesme.” prisjetio se Humbard. “I mogao sam vidjeti da se vraćao natrag u prošlost – duhovno, onom osjećaju koji je imao godinama i godinama prije nego je zasađen u njegovu srcu.”

Ono što je stvarno šokiralo Elvisa tijekom njihova vremena provedenog zajedno, je kada mu je Maude Aimee  rekla kako je molila Boga da on postane “zvono na ovci” za Boga.

“Godinama sam se molila za tebe, Elvise”

Kada ju je Elvis pitao što to znači, odgovorila je: “U Svetoj Zemlji, stave zvono na jednu ovcu i, kada se ona pomakne, ostatak stada krene s njome. Godinama sam se molila za tebe, Elvise, da ti postaneš to zvono.”

“Ako si u potpunosti posvetio svoj život Bogu, mogao bi dovesti milijune ljudi u Kraljevstvo Božje.” Prema Humbardu, “Elvis se slomio na komadiće. Počeo je plakati. Stvarno ga je potresla tom izjavom.”

Dok su se njih četvero držali za ruke i molili, “ponovno je posvetio svoj život Bogu.” prisjetio se Humbard. “Pitao sam Boga da ga blagoslovi i da pošalje Svoga Duha u njegovo srce i ispuni svaku njegovu potrebu.” Odmah nakon molitve, Maude Aimee je otišla u hotelsku suvenirnicu i kupila simbolično zvono s malim dijamantom na njemu.

Tijekom drugog dijela večernje emisije, Elvis je podignuo malo zvono i nasmiješio se Maude Aimee i Humbardovima posvetio pjesmu “How Great Thou Art“. Ali nikada nisam vidio taj snimak. Trebat će vam maramice kada čujete iskrenu poruku Elvisova oca Vernona, na 03:45.

Nema sumnje da je Elvis imao uznemirenu dušu. No, uvijek je čuvao svoju vjeru i zavjete, često nadahnjujući milijune evanđeoskim pjesmama. Nikad ne znamo kroz kakve borbe možda netko prolazi u svom životu. Zastanite i pomolite se za nekoga za koga znate da se bori naći mir i snagu učiniti ispravnu odluku.