Film o Eltonu Johnu ''Rocketman'' sadrži eksplicitne gay scene
Snimka zaslona

Film o Eltonu Johnu ”Rocketman” bit će prvi film sniman od strane velike kuće koji će u sebi sadržavati prve gay eksplicitne scene na ekranu.

Film govori o usponu homoseksualnog pjevača Eltona Johna. U filmu glume Taron Egerton kao Elton John i Richard Madden koji igra ulogu jednog od Johnovih partnera.

Prema Hollywood Reporteru „bit će više prizora koji uključuju ljubljenje muškaraca, simulirani oralni seks te scene u spavaćoj sobi gdje će Egerton i Madden biti razodjeveni“.

„Rocketman“ je navodno dobio ogromne ovacije na filmskom festivalu u Cannesu što je producentima dalo nadu da bi na tome mogli zaraditi, prenosi Lifesitenews.

„Bohemian Rhapsody“ prikazuje život biseksualne rock zvijezde Freddieja Mercuryja i nakon izlaska 2018. godine zaradio je 900 milijuna američkih dolara. Pobijedio je na primjer „Hod po liniji“ koji je prikazao poznatog pjevača Johnnyja Casha.

Ipak, prošli filmovi koji su producirani i distribuirani od strane velikih holivudskih kuća su u sebi isto sadržavali činove sodomije.

Na primjer „Zovi me svojim imenom“ je produciran od strane Sony Picturesa i prikazuje čovjeka koji zavodi adolescenta. Film je dobio brojne nagrade (uključujući i odabir od strane Nacionalnog odbora za recenziranje i američkog filmskog instituta kao top 10 film za 2017).

„Mjesečina“ prikazuje crnačke glumce i homoseksualne odnose između dvaju tinejdžerskih mladića.

„Planina Brokeback“, snimljena od strane Focus Featuresa, uključivao je preljub i seks između homoseksualaca.

Sony Pictures i Focus Features su u filmskoj industriji označeni kao posebne kuće (za razliku od Paramounta koji je povezan sa velikim filmovima).

Također, u ’70.-im i ’80.-im godinama filmovi poput ”Krstarenje” (u kojem je glavnu ulogu glumio dobitnik Oscara Al Pacino) produciran je od strane United Artists i prikazuje homoseksualne odnose i serijskog ubojicu.

Prema objavi The Reportera Egerton, koji igra ulogu Johna, bio je iznenađen reakcijama na muško ljubljenje koje se prikazuje u ”Rocketmanu”.

„Svi su tako opsjednuti time“, rekao je. „Za mene ljubljenje muškarca na ekranu nije ništa privlačnije od ljubljenje žene na ekranu. Ni na koji način me ne odbija muško tijelo. To je neugodna stvar bez obzira na to s kime ste i ne čini razliku s obzirom na seksualne preference osobe“.

Što se tiče financijskog uspjeha Egerton kaže kako je u miru bez obzira na to koliko novca zaradi film. „No nadam se da će zaista uspjeti. Kada bi zaradio polovicu od zarade ”Boemske rapsodije” to bi bilo odlično za moju karijeru“, rekao je prema izvješćima The Reportera.