Fotograf pronašao izgladnjelog psa na osamljenom otoku

Da mu nije pomogao, vjerojatno bi preminuo od gladi.

Fotograf pronašao izgladnjelog psa na osamljenom otoku
Foto: Instagram

Fotograf Wesley White je pronašao izgladnjenog psa na osamljenog otoku Belize u Središnjoj Americi. Da mu nije pomogao, vjerojatno bi preminuo od gladi.

Ako odlučite posjetiti Belize u Središnjoj Americi možete očekivati plavo nebo, meki pijesak i predivan pogled na ocean. Fotograf Wesley White sve je to iskusio, a dobio je još nešto – najboljeg prijatelja.

2.12.2018. White je otputovao u Belize na poslovni put. Imao je malo slobodnog vremena tako da je kajakom otišao do obližnjeg otoka. Nije imao pojma da će tamo otkriti nešto što će mu zauvijek promijeniti život.

Kada je stao na obalu i pripremao piknik, primijetio je pokret nedaleko od njega. Štene je prelazilo preko dasaka stare ribarske kućice.

„Iz kutka oka sam vidio kako maše repom“, rekao je White.

Pas je bio izgladnio. Da White nije pomogao vjerojatno je da bi pas preminuo od gladi.

„Moje se srce slomilo“, rekao je White, „On je samo čekao da se pojavi neka osoba.“

Umotao je psića u kupaće hlače i položio ga u kajak. Dok se vraćao bio je jako zabrinut. Imao je još samo dva dana u Belizeu što je značilo da nema mnogo vremena da osigura dom za tog psića.

„Dok sam nosio tog psa natrag nisam imao pojma hoće li se sve posložiti kako sam htio“, rekao je White, „U najboljem slučaju sam razmišljao sam da ga povedem sa sobom kući u Montanu.“

View this post on Instagram

On Sunday December 2nd, 2018, while fishing among some mangroves off the the coast of Belize, @wesleywhitepro found a small emaciated dog at an unoccupied fishing shack. Clearly the puppy was near death. Wesley removed the dog from the situation and took him back to Thatch Caye. After booking a boat ride to the main land, winston was taken to Stann Creek Animal Hospital near Dangriga, Belize. Winston was found to be infested with mites, emaciated, and dehydrated, but otherwise his organs were healthy. Through the generosity of others, Wesley was able to pay for full veterinary care and fostering with the Placencia Humane Society. . . . #animalrescue #rescuedog #dogsofinstagram #thedodo #belize #placencia #thehumanesociety @hsiglobal @humanesociety @thedodo

A post shared by Winston the Island Dog (@winston_bz) on

White je jako volio pse te je kod kuće već imao dva psa, Bell i Annu. Jako se brinuo za to novo štene te ga je htio odnijeti na sigurno.

Na svu sreću, ljudi u hotelu gdje je White odsjedao su bili voljni pomoći. Pas je dobio jako potreban obrok, a zaposlenici su nazvali veterinara.

„Winston je imao buhe, bio je izgladnio i dehidrirao, ali su mu organi bili zdravi“, napisao je White na Instagramu.

Nedugo nakon što ga je odveo kod veterinara, Winston je morao ostaviti svog novostečenog prijatelja. Imao je samo jednu priliku vratiti se u hotel prije nego se ukrca na avion za Montanu slijedeće jutro. Srce mu se slamalo.

„Bilo je to kao da sam se odjednom morao odreći svog šteneta“, rekao je White.

Nakon što je primio potrebnu njegu, psić Winston je odveden u udomiteljski dom.

White je bio u kontaktu s udomiteljima te je pratio Winstonov oporavak. U međuvremenu je otvorio stranicu za donacije kako bi pomogao skupiti novac za Winstonov tretman.

Nakon mjesec dana, veterinar je odobrio da Winston otputuje za Texas gdje bi se ujedinio sa Whiteom. Imao je samo 3 dana za putovanje tako da je White požurio iz Montane do Dallasa.

„Hoće li me se sjećati?“, White se prisjetio svojih briga, „Pa, bilo je potrebno samo nekoliko sekundi da mi ponjuška hlače i cipele da mu se vrati sve što se dogodilo.“

Winston je izgledao potpuno drugačije od psa kojeg je White spasio. Uobličio se, bio je zdrav i nahranjen, a njegove uši su napokon ponosno stršale.

Čini se da Winston uživa u svom novom domu zajedno sa Whiteovom obitelji i dva psa. Montana u kojoj često pada snijeg je potpuna suprotnost toplom otoku na kojem je Winston otkriven, ali on ne mari za to.

„Sada je postigao odličnu težinu“, napisao je White na Facebooku, „Više je nego udvostručio kile od kada sam ga pronašao prije 5 mjeseci. Malo je kaotično imati tri psa, ali uživam u njima.“

Reci što misliš