Ovaj je fotograf uspio uslikati vrlo rijetku bijelu životinju
Foto: Instagram

Mads Nordsveen je putujući fotograf iz Osla. Vidio je jako mnogo divnih čuda prirode, no kada je ugledao nešto kako se miče u snijegu tijekom jednog planinarenja s prijateljima, ostao je bez daha.

Rekao je: „Hodao sam planinama tražeći dobar okoliš za fotografiranje kada sam ugledao ovu predivnu životinju”.

Najprije je ugledao rogove i tamne oči – da nije bilo toga možda ne bi ni primijetio tu životinju.

Malo dalje je stajao smeđi sob koji je vrlo čest prizor u tim krajevima. Mads je pretpostavio da je to bila majka te posebne životinje – soba bijelog kao snijeg.

„Najprije se činio uplašenim, ali smo svi sjeli i bili jako tihi te nam je tada potpuno prišao”, rekao je Mads.

Nije svaki dan da se može naići na bijelog soba, no nakon Madsove objave mnogi su drugi počeli dijeliti svoja iskustva i fotografije. Mnoge od njih su snimljene ljeti kada je bijele sobove lakše uočiti.

Sva sreća, Mads je naišao na jednog vrlo prijateljski raspoloženog i fotogeničnog bijelog soba. Pustio im je da ga slikaju oko 5 minuta dok nije otrčao svojoj mami.

„Došao mi je jako blizu te smo si pogledali u oči”, rekao je Mads, „Bio je prilično opušten nakon što je vidio da sam miran i da mu ne želim nauditi. Kao da je pozirao pred kamerom… bio je jako znatiželjan i zabavan. Kao maleni istraživač”.

„Prije puta sam mnogo istraživao tu lokaciju i dobra mjesta za fotografiju”, rekao je, „No, ne možete planirati ovako predivne trenutke.”

Fotografije malenog bijelog soba odmah su postale jako popularne. Mads je nato rekao: „Jako sam zadovoljan reakcijom. To su vrlo posebne fotografije, ali nisam mislio da će ovako utjecati na ljude”.

Ako želite vidjeti još više njegovih fotografija, možete ga pronaći na Instagramu.