Naslovnica Novosti Svijet Fotografija s Facebooka otkrila rijetku bolest kod djevojčice

Fotografija s Facebooka otkrila rijetku bolest kod djevojčice

Fotografija djevojčice sa mrljom u oku je na Facebooku izazvala burne reakcije ljudi, koji su apelirali da se hitne mjere moraju odmah poduzeti.

Često se govori da roditelji ne bi trebali objavljivati fotografije svoje djece na društvenim mrežama zbog raznih manipulacija. Unatoč brojnim lošim utjecajima koje društvene mreže imaju, postoje i one dobre.

Naime, Jasmine Martin je poput mnogih mama koje na društvene mreže objavljuju fotografije svojih mališana.

Brojne obiteljske fotografije ukrašavaju njezin Facebook profil, ali jedna objava na kojoj je njena djevojčica Sariyah izazvala je brojne komentare, reakcije i sasvim sigurno spasila kćerki život.

Facebook prijatelji su primijetili neobičnu mrlju u oku

Jasminini prijatelji su, gledajući fotografije malene djevojčice, primijetili su u jednom oku malenu mrlju koja podsjeća na “veliki mjesec” i tako su mami skrenuli pozornost da nešto nije u redu.

Savjetovali su mamu Jasmine da kćerkicu što prije odvede kod oftalmologa i provjeri je li to možda nešto loše. Liječnica koja je pregledala djevojčicu je uvjeravala mamu da je sve u najboljem redu i da se ne bi trebala brinuti.

VIDI OVO: Otac fotografirao sina i sasvim slučajno otkrio da je teško bolestan

Mami nešto nije dala mira

“Doktorica mi je rekla da se ne trebam brinuti. Ipak nešto mi nije dalo mira, i željela sam saznati što se događa”, ispričala je Jasmine.

Jasmine se vodila majčinskim instinktom, nije željela ništa prepustiti slučaju te je htjela istražiti sumnjivu mrlju u oku svoje kćerkice. Jedan od njenih prijatelja poslao je jednom od liječnika fotografiju djevojčice na kojoj su oči u krupnom planu.

“Liječnik me je kontaktirao i rekao da što prije mora vidjeti djevojčicu”, spomenuo je prijatelj mame Jasmine.

Djevojčici je dijagnosticiran rijedak oblik raka

Nakon toga su malenu djevojčicu poslali u bolnicu, gdje su joj dijagnosticirali retinoblastom, vrlo rijedak oblik raka od kojega oboli mali broj djece. Neke od studija su pokazale da ova retka bolest zahvati 250 – 300 djece godišnje.

Djevojčica je nakon dijagnoze prošla kroz ciklus kemoterapija. Bolest nije u potpunosti nestala, ali se u velikoj mjeri povlači. Molio se da djevojčica što prije ozdravi.

NAJNOVIJI ČLANCI