Naslovnica Novosti Svijet NASA objavila fotografije iz svemira, Kina više nije ista

NASA objavila fotografije iz svemira, Kina više nije ista

Satelitske snimke iz svemira pokazuju drastičan pad razine zagađenja iznad Kine koje je “barem djelomično” izazvano smanjenjem privredne aktivnosti zbog koronavirusa, objavila je američka svemirska agencija NASA.

Mape NASA-e pokazuju koliko je razina dušikovog oksida manja ove godine u usporedbi s istim razdobljem prošle godine, prenosi BBC.

Smanjenje zagađenja poklapa se s rekordnim smanjenjem aktivnosti tvrtki u Kini jer su proizvođači obustavili rad kako bi se zaustavilo širenje smrtonosnog virusa.

VIDI OVO: Zabrinuti ste zbog koronavirusa? Ova molitva vam može pomoći

Znanstvenici NASA-e kažu da je smanjenje razine dušikogovog oksida koji izazivaju motorna vozila i industrijska postrojenja, najprije uočeno u Wuhanu, epicentru virusa, ali da se zatim proširilo na ostatak zemlje.

Foto: NASA/BBC

NASA primjećuje da smanjenje zagađenja zraka koincidira sa zabranama uvedenim za transport i poslovne aktivnosti budući da je više milijuna ljudi poslano u karantetnu.

U Kini je potvrđeno skoro 80.000 slučajeva oboljelih od koronavirusa, a uvedene su stroge mjere kako bi se sprječilo njegovo širenje.

NAJNOVIJI ČLANCI