Fotografija policajca kako grli napušteno dijete pokorila je internet

Policajac James Hurst je možda novak u policijskoj postaji, ali je profesionalac kada je riječ o suosjećanju. Fotografija tog policajca kako grli napušteno dijete je pokorila Internet.

Prijava o napuštenom djetetu

Policija je poslala policajca Hursta i nekoliko njegovih kolega da provjere poziv koji je došao iz jednog od najgorih predjela Savane. Zabrinuti stanovnici su nazvali i prijavili da 16-mjesečni dječak luta ulicama. Nitko nije znao koliko je dugo dječak lutao, odakle je došao, a ni kome je pripadao.

To je iznimno uzrujalo policajca Hursta koji je kod kuće imao dvoje djece, od kojih je jedno imalo Downov sindrom.

Policajci su pokupili napušteno dijete u 10 u jutro te su ga odmah odveli na hitnu kako bi provjerili njegovo stanje. Iako su pokušavali pomoći, sve je to zbunilo dječaka koji se uzrujao. Njegova je bol pogodila policajca Hursta ravno u srce.

Objasnio je:

„Dječak, budući da je bio vrlo mal, je postao jako uzrujan. Plakao je. Jecao je. Pitao sam osoblje u bolnici mogu li ga uzeti kako bih ga utješio i smirio da može nastaviti primati medicinsku pomoć, a oni su mi rekli da je to u redu. Uzeo sam ga, a nakon nekoliko minuta mi je postao težak jer sam stajao sa svom svojom opremom i s njim u naručju tako da sam odlučio sjesti na krevet kako bi i meni i njemu bilo lakše.“

U vrlo kratko se vrijeme ta dirljiva fotografija proširila internetom. Od tada sa svih strana stižu pohvale za policajca Hursta što ga je jako iznenadilo.

„Prirodno mi je došlo da pokušam smiriti to dijete, nisam ništa ovakvo očekivao te me je sve to jako iznenadilo“, policajac je skromno objasnio.

Napušteni dječak je zdrav i na sigurnom. Nitko još nije uhićen, a na dijete sada pazi socijalna služba. Molimo vas da molite za to divno dijete.

Suosjećanje je dio našeg posla

Policajac Hurst želi da ljudi razumiju slijedeće:

„To je ono što mi radimo, svaki dan, ne samo ja, nego i drugih 600 policajaca koji su u ovoj postaji.“

Policajac Hurst inzistira da nije učinio ništa posebno. Nada se da će ta fotografija navesti ljude da shvate da su takva djela ono što policajci rade svaki dan.

„Ovaj posao uključuje puno više od trčanja za kriminalcima, ovaj posao je služenje građanima u zajednicama u kojima radite“, rekao je policajac Hurst.

Bog blagoslovio hrabre muškarce i žene koji svaki dan oblače uniformu kako bi štitili i branili svoje zajednice.

„Blago mirotvorcima: oni će se sinovima Božjim zvati“ (Matej 5,9).

IZVOR:Break.com