fotografije izgladnjelog lava
Foto: Pixabay

Fotografije izgladnjelog lava iz nacionalnog parka Kruger u Južnoj Africi neposredno prije smrti uznemirile su svjetsku javnost.

Njegove posljednje trenutke zabilježio je Larry Anthony Pannell (64) iz Kalifornije koji je opisao kako je izgledao njegov susret sa lavom. Kako kaže, ugledao ga je u trenutku kada je pronašao vodu u nekoj od rupa u zemlji.

“Dok je pio vodu borio se da ostane na nogama. Bio je sama kost i koža“, piše Panel.

Dodao je da se ova nesretna životinja, dok se udaljavala, teturala i da je na svakih nekoliko koraka pokušavala doći do daha. Nakon što se popeo uz brdo počeo se polako spuštati do zemlje, ali se na kraju srušio.

“Bilo je očigledno da su to njegovi posljednji dani na zemlji, ako ne i sati“, dodao je on.

Nakon nekog vremena, Larry se odvezao s prijateljem do mjesta na kojem je lav odmarao.

“Pronašli smo ga kako leži na travi, iscrpljen i nesposoban kretati se. Bili smo na metar i pol od njega dok je umirao u sjenci drveta. Spuštajući kameru gledali smo se u oči. Htio sam da zna da neće umrijeti sam dok se bori za zrak. Uslijedioje njegov poslednji udah. Kralj je bio mrtav“, dodao je on.

“Znao sam da sam bio svjedok nečemu veoma posebnom i prirodnom“, kazao je.

Foto: travelguideandphotography.com

Za razliku od drugih mačaka, lavovi su jedine velike mačke koje žive u obiteljskom okruženju. Kada dostignu spolnu zrelost, mužjaci se istjeruju ili samovoljno napuštaju čopor, što se vjerojatno i ovom lavu dogodilo.