Na Facebooku se pojavile šokantne fotografije mladića koji su konzumirali opasnu drogu

(Index.hr) – Na društvenim mrežama ovih se dana počela masovno širiti fotografija snimljena u engleskom gradu Bridgendu, u samom centru, a prikazuje trojicu muškaraca nakon što su konzumirali iznimno opasnu drogu “spice”, piše BBC.

Fotografija prikazuje trojicu mladića kako sjede na klupi i tlu, očito pod utjecajem droge i bez svijesti, i to u blizini dječjeg igrališta. Britanska policija je, nakon što se fotografija počela masovno dijeliti, poslala upozorenje građanima i pozvala ih da se suprotstave zloupotrebi narkotika. Građani masovno dijele fotografiju komentirajući da mladići izgledaju poput zombija.

Nedugo nakon objave ove fotografije, društvenim mrežama se počela širiti još jedna koja prikazuje muškarca koji leži na klupi nakon što je također očito konzumirao ovu opasnu drogu. Osoba koja je snimila obje fotografije tvrdi da su snimljene ovog utorka u samom centru grada.

Foto: Facebook

 

BBC piše kako je spice ilegalna psihoaktivna droga, kreirana da oponaša efekte kanabisa, ali može imati snažan negativan efekt na organizam, što dokazuju i snimke i fotografije osoba koje su konzumirale ovu drogu.

Prisutna je i u Hrvatskoj. Jedna vrste te droge, pod nazivom Galaxy, dovela je do smrti 15-godišnjeg dječaka u Zagrebu u veljači 2015. godine, piše Index.hr.

NE PROPUSTITE

NAJNOVIJE