Dok je fotografirala u Honoluluu, shvatila je da je jedan od beskućnika kojeg je uslikala zapravo njezin davno izgubljeni otac.

Jedna je fotografkinja korejsko-američkog porijekla fotografirala beskućnike dok je još studirala fotografiju. Dok je fotografirala ulicama, prepoznala je jednog čovjeka kao svog oca kojeg nije vidjela godinama, s obzirom da su se njezini roditelji rastali, piše Brightside.

Gepostet von The Homeless Paradise am Montag, 24. November 2014

Diana Kim imala je samo 5 godina kada su se njezini roditelji rastali, a otac je postao stalno „odsutan“. Mami nije bilo lako, s djevojčicom se selila od rođaka do rođaka i pomoć tražila od prijatelja. Ponekad su znali spavati u parkovima ili u autu. No Kim je na to iskustvo gledala kao priliku da razvije svoje sposobnosti preživljavanja.

72 weeks ago. What a journey… #homelessparadise #hope #faith #love

Gepostet von The Homeless Paradise am Dienstag, 13. Oktober 2015

Njezin je otac imao fotografski studio i kaže da je s ocem počela njezina ljubav prema fotografiji. Počela je fotografirati beskućnike u sklopu projekta na fakultetu, a nastavila je kada je postala profesionalni fotograf.

Projekt je bio blizak njezinom srcu, vjerojatno zbog njezinog turbulentnog djetinjstva i činjenice da je mogla razumjeti njihov osjećaj napuštenosti.

Dok je fotografirala u Honoluluu, shvatila je da je jedan od beskućnika kojeg je uslikala zapravo njezin otac. Pokušala je razgovarati s njim, no on je i fizički i mentalno bio u vrlo lošem stanju, pa je odbio razgovarati s njom. Ona mu je nekoliko puta prišla, no bez uspjeha. Nije ju htio ni pogledati.

Reflecting on a challenging time this Thursday morning, and grateful for where he is today. A quote came to my mind, "…

Gepostet von The Homeless Paradise am Donnerstag, 10. September 2015

Iako ju je njezin otac ignorirao, nije odustajala. Obilazila ga je iznova i iznova te je pokušavala s njim razgovarati, nadala se bilo kakvom odgovoru. I fotografiji. Srce joj se slamalo što vidi oca u tako lošem stanju, a ništa ne može učiniti. Promatrala ga je kroz leću kamere kako bi mu bila blizu. On je i dalje bio njezin otac, na neki način.

View this post on Instagram

One year ago… #homelessparadise

A post shared by Diana (@homelessparadise) on

Fotografija je puno više od nepomičnih prikaza kada se odrađuje sa strašću koju dijeli i Kim. Ona bilježi osjećaje i emocije. Gotovo je ironično da je otac prenio ljubav prema fotografiji svojoj kćeri dok je imao studio, a da je fotografija postala onaj most koji ih je eventualno povezao.

"It's only when we truly know and understand that we have a limited time on earth – and that we have no way of knowing…

Gepostet von The Homeless Paradise am Freitag, 13. November 2015

Njezin je otac jednog dana doživio srčani udar na ulici i netko je pozvao hitnu. Dok je bio u bolnici i oporavljao se, dobio je pomoć i za svoje mentalno stanje. Možda zvuči čudno, ali srčani mu je udar spasio život, kao i osoba koja je pozvala pomoć.

"And now, these three remain: faith, hope, and love. But the greatest of these is love." #homelessparadise #faith #hope #love

Gepostet von The Homeless Paradise am Donnerstag, 3. September 2015

Pravilno liječenje bilo je od presudne važnosti i očevo se stanje jako promijenilo. On i njegova kći sada rade na svome odnosu svakoga dana i nadoknađuju sve ono što su propustili u prošlosti, poput zajedničkog odlaska u kino, vožnje po gradu, ili šetnje po plaži.

HE PASSED! Get ready, Hawai'i, you're about to get an amazing cab driver! #homelessparadise #hope #faith #love #blessed

Gepostet von The Homeless Paradise am Freitag, 23. Oktober 2015

„Ovo nije samo moja priča… to je svačija priča… svi vjerojatno znamo nekoga tko je bio beskućnik ili je trenutno beskućnik. Nadam se da će ovo pomoći da se beskućništvo u našem društvu humanizira“, rekla je Diana Kim.

And there we go… Hope, faith, love… 🙂 I am his daughter… now, with a law degree!#homelessparadise #hope #faith #love

Gepostet von The Homeless Paradise am Sonntag, 15. Mai 2016

„Što ga više upoznajem, više upoznajem sebe… Jako sam zahvalna što je vrijeme i upornost dovelo do prilike da se ponovni vidimo onakvima kakvi zaista jesmo“, rekla je Kim.

Feeling grateful for where we are today… throwback to three years ago just days after Christmas. It was always a hit…

Gepostet von The Homeless Paradise am Donnerstag, 9. Juni 2016

„Ako iz prve ne uspijete, probajte ponovno i ponovno!“. Nikada ne odustajte, kao što nije Kim. Ne možete promijeniti cijeli svijet, nitko to ne može. No neprocjenjivo je ako promijenite život i jedne osobe.

Reci što misliš