Franklin Graham: „Trebamo biti vrlo oprezni prije nego što krenemo mijenjati molitvu ‘Oče naš’“!

Franklin Graham: „Trebamo biti vrlo oprezni prije nego što krenemo mijenjati molitvu 'Oče naš'“!
Foto: Wikimedia/Flickr

Pastor Franklin Graham, sin Billyja Grahama, je u intervjuu naglasio kako trebamo biti vrlo oprezni prije nego li krenemo mijenjati molitvu ‘Oče naš’.

Papin prijedlog oko izmjene Gospodinove molitve ide prema naprijed dok vatikanski biskupi razmišljaju oko promijene dijela „ne uvedi nas u napast“.

Papa Franjo je navodno predložio prebacivanje na stihove starijeg izričaja „ne napusti nas u napasti“ nakon što je izjavio da prošlogodišnja verzija nije bila ”dobro prevedena”.

Francuski katolici od prošle godine koriste promijenjenu verziju molitve ”Oče naš”, dok se trenutni amandman odnosi na talijanski prijevod.

U odgovoru na predložene izmjene predsjednik Samaritan Purse Franklin Graham je za Fox News izjavio da je moguće da je postojala greška u originalnom prijevodu Gospodnje molitve, ali je i uputio na oprez prije nego što se krene u bilo kakve formalne izmjene.

„Nisam katolik, ali postoji mogućnost da je ta jedna riječ pogrešno prevedena, ne znam“, rekao je.

PROČITAJTE: U Hrvatskoj se neće moliti novi ”Oče naš”, a evo i zašto

„Još uvijek ću moliti onako kako sam zapamtio kao dječak, onako kako me moja mama naučila, no papa je možda ovdje u pravu, zato ćemo vidjeti“.

Nastavio je: „Morate biti oprezni kada mijenjate Riječ Božju. Prepoznajemo mogućnost pogrešaka u prijevodu jer postoji puno prevedenih verzija na engleskom jeziku i neke se razlikuju od drugih, no trebate biti vrlo, vrlo oprezni i znam da su katolici vrlo oprezni jer su šesnaest godina ovo proučavali, što znači da ovo ne žele napraviti naglo i bez plana. Sve u svemu ovo bi moglo biti vrlo zanimljivo“.

Nakon toga su mu u Fox Newsu postavili pitanje je li ispravno reći da Bog može dopustiti da budemo kušani, ali Sotona je taj koji nas vodi do iskušenja.

Odgovorio je: „To je ono kako ja na to gledam i smatram da molimo kako bi nas Bog zaštitio od iskušenja i da ne budemo kušani“.