NaslovnicaVijestiSvijetGlazbenik promovira ''sotonske tenisice'' koje u sebi sadrže ljudsku krv

Glazbenik promovira ”sotonske tenisice” koje u sebi sadrže ljudsku krv

Glazbenik Lil Nas X promovira ”sotonske tenisice” koje na sebi imaju znak pentagrama, a u đonovima sadrže ljudsku krv.

Nakon što je prije par dana kontroverzni glazbenik Lil Nas X šokirao svijet objavom kako baš danas, na samom početku Velikog tjedna, izlazi njegova pomno dizajnirana linija – đavoljih tenisica – naziva Satan Shoes nije trebalo dugo čekati da ova vijest postane skandal.

U videu naziva “Lil Nas X se ispričava zbog Satan Shoes”, 21-godišnji glazbenik zapravo je obmanom pratitelja još jače promovirao tenisice koje na sebi imaju znak pentagrama, a u đonovima sadrže – ljudsku krv, piše Jutarnji.

Sotonske tenisice i sotonski spot

Počinje riječima: “OK, ljudi, vidim da svi pričate o sotonskim tenisicama, pa bih želio istupiti i reći…”, a onda se kadar mijenja u njegov erotski ples đavlu u krilu iz njegovog videospota za novi singl “Montero (Call Me By Your Name)”, koji je također šokirao javnost upravo sotonističkom temom.

U svakom slučaju, njegova limitirana serija tenisica od točno 666 komada nastala je u suradnji s tvrtkom MSCHF, a osim pentagrama, na đonu koji sadrži ljudsku krv je i označen redak iz Biblije, 10,18, iz Evanđelja po Luki koje aludira upravo na sotonu.

”On im reče: Vidjeh sotonu, gdje spade s neba kao munja.”

NBC izvještava kako su svi primjerci gotovo rasprodani.

Uz to cijena tenisica koje su redizajnirani Nikeov model Air Max ’97 iznosi 1018 dolara.

Korisnica Facebooka tumači kako je osnovni problem tvrtka Nike.

“Glazbenik zarađuje novac i ne razumije problematiku svog čina. Problem su korporacije. Nike je otrovan. Žele da ovakve stvari komentiramo i traže pažnju. Za zgražanje potom okrivljuju konzervativce. Podržavali su BLM, no zbog drugih interesa, a to je destrukcija vrijednosti. Nažalost, sportaši i glazbenici nisu svjesni ovoga te ih promoviraju.”

Nike se ograđuje od repera

Ubrzo se i oglasila tvrtka Nike te ogradila od bilo kakve suradnje s Lil Nas X-om i sudjelovanja u proizvodnji spornih tenisica.

“Nemamo vezu s Little Nas X-om ili MSCHF”, rekao je Nike u izjavi. “Nike nije dizajnirao ove cipele i mi ih ne podržavamo.”

S druge strane, zaposlenici MSCHF-a su za NBC News potvrdili kako su darovali krv koja se nalazi u đonovima.

VIDI OVO: 4 sotonistička simbola i njihovo značenje

MSCHF je prijašnji model tenisica nazvao Isusovim, odnosno Jesus Shoe, a u njihovim je đonovima pak bila kapljica vode iz rijeke Jordan.

Glazbenikov projekt koji sadrži slike pakla i poigravanje motivima vraga, pregledalo je više od 30 milijuna korisnika YouTubea od petka kad je objavljen.

Među prvima, glazbenika je zbog promocije “sotonskih tenisica” na Veliki tjedan kritizirala guvernerka Južne Dakote Kristi Noem, naglasivši zgroženost Lilovim potezom uoči Uskrsa, ali i strahom za djecu koja se na njega ugledaju i priželjkuju “ekskluzivne” tenisice.

Mnogi su zgroženi objavom

I drugi korisnici Twittera bili su zgroženi objavom.

“Ako je ovo točno, više neće kupovati NIKE.”, proučila je jedna korisnica.

Kontroverzni glazbenik otkrio je i kako je pripadnik LGBT skupine, a u njegovim riječima iščitava se ljutnja.

“Svoje sam tinejdžerske godine proveo mrzeći sebe zbog sr*** koje ste propovijedali da će mi se dogoditi jer sam gay. Zato se nadam da ste bijesni, ostanite bijesni, osjetite istu ljutnju koju nas učite da je osjećamo prema sebi”.

NAJNOVIJE