Gluha žena se nije nadala što će joj blagajnica u trgovini učiniti

Gluha žena je došla u trgovinu u kojoj je blagajnica uvrijedila. Sada se preko Facebooka obratila javnosti.

Mnogi koji me znaju, znaju da sam gluha. Vjerojatno znate i da sam prilično samostalna i uporna. Uz COVID-19 u zraku potrebno je nositi maske na razna mjesta. 

Nedavno sam otišla u kupovinu namirnica, a nosila sam masku. Bio je to neobičan osjećaj, nešto što još nisam iskusila. Osjećaj kao da je teško disati, naočale se magle, a nervoza prevladava. Barem je meni tako. 

Oslanjam se na čitanje s usana iako mogu dosta dobro čuti uz pomoć aparata. No, teško je čitati s usana kada svatko nosi masku, zar ne? Kada sam ulazila u trgovinu morala sam skinuti slušni aparat jer mi se maskica ureže u njega zbog čega on proizvodi užasan zvuk.

Ušla sam i kupila sve što mi je trebalo. Krenula sam prema blagajni, a tada me je netko zaustavio. Pretpostavila sam da je ta osoba pričala tako da sam joj rekla da sam gluha. Osoba je shvatila da čujem pa je uzela papir i olovku i zapisala: gotovina ili kartica? Super.

VIDI OVO: Ova beba je rođena gluha, no ima najslađi osmijeh na svijetu 

Onda sam nastavila do blagajne. Blagajnica je skenirala moje namirnice. Nešto mi je rekla. Rekla sam joj da ne čujem. Ona je odmahnula s rukom kao da mi želi reći da ionako nije bitno. Rekla sam joj da je bitno. Rekla sam joj da mi zapiše što želi, a ona je opet odmahnula rukom.

Postala sam frustrirana. Platila sam namirnice i otišla u auto. Počela sam plakati, i to jako. Suočavala sam se sa dosta frustracije zbog komunikacije, ali nikada nije bilo ovako. Jako je teško u ovome svijetu, jako. 

Moji dragi prijatelji, budite strpljivi sa svima na koje naiđete koji su gluhi ili teško čuju. Ova vremena nisu laka za nas u smislu komunikacije. Jako je lako zanemariti nekoga, ali nemate pojma kako to nas pogađa. To boli. Budite strpljivi. Isplatit će se.