NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričeGluhi muškarac posvojio gluhog psa i naučio ga znakovnom jeziku

Gluhi muškarac posvojio gluhog psa i naučio ga znakovnom jeziku

31-godišnji muškarac rođen je gluh kao i njegov pas Emerson. Kada je Nick Abbott prvi put vidio sliku štenca na Facebook stranici azila za životinje odmah je znao da ga mora posvojiti. 

Nakon što je pas spašen samo 6 tjedana imao je napadaje te je imao potencijalno smrtonosan virus. Tek nakon što su ti problemi otklonjeni je postalo jasno da je maleni Emerson gluh. 

„Kada smo ga vratili u azil nakon posjeta veterinaru smo otkrili da ima problema sa sluhom“, rekla je predstavnica azila Lindsay Powers, „Imao je jako težak početak života.“ 

Nakon što je ozdravio, Emersona je i dalje bilo teško udomiti budući da je bio gluh – sve dok Nick nije vidio oglas na Facebooku 2019. godine. 

I tko bi mu mogao ovakvom odoljeti?! 

Abbot je rekao: „Sjećam se da sam pomislio: ‘I on je gluh. Možda bih ga mogao posjetiti da vidim kakav je.’“ 

Nije mogao prestati razmišljati o psu

Nakon što ga je upoznao Nick nije mogao prestati razmišljati o Emersonu. 

Bilo je jasno da njih dvojica trebaju biti zajedno. 

„Došao je do mene kada sam otvorio vrata, sjeo mi je pod noge i ostao tamo. Ispada da je on mene izabrao. Tada sam znao da ćemo se jako dobro slagati i da ćemo se razumjeti.“ 

No, ova priča nije posebna samo zato što je Emerson našao dom. Posebnost je u načinu komunikacije ovog dvojca. Nick je svog novog psa počeo učiti znakovnom jeziku. 

Rekao je da je pas vrlo pametan te je u nekoliko dana svladao nekoliko lakših zapovijedi na znakovnom jeziku i da ga je jako motivirala hrana. 

Nick je već imao jednog psa, Scouta, te je bio zabrinut kako će se on slagati s Emersonom, no dva su psa postali jako dobri prijatelji. 

VIDI OVO: Pas tješi autističnu ženu prilikom svakog napada panike

Svladao je nekoliko znakovnih zapovijedi

Iako Emerson još uči ipak je svladao nekoliko znakovnih zapovijedi kao što su: sjedi, lezi, ostani. Ujedno može slati poljupce i lajati na zapovijed. 

Televizijska postaja je čula za tu divnu i neobičnu priču te su posjetili Nicka i Emersona, a tada je Nick prvi put pokazao što je naučio svog psa. 

Abbot bi rukom prešao preko svog lica, a Emerson bi legao. 

Emerson i Nick postali su nerazdvojni. Nickova ga je obitelj jednako dobro prihvatila. 

Njegova mama Richelle je rekla: „Ako Nick posegne za svojim uhom, Emerson zalaje – to je zaista preslatko.“ 

Abbott nije mogao biti sretniji sa svojom odlukom da posvoji Emersona te je čak otvorio Instagram stranicu na kojoj ljudi mogu pratiti njihove avanture. 

Ovaj par je inspirirao mnoge ljude

„Veza koju dijelimo je predivna“, rekao je, „Razumijemo se jako dobro. Volio bih misliti da je ovo zaista suđeno. On je poseban.“ 

Par je inspirirao mnoge ljude te je čak objavljena knjiga za djecu – I Picked Him (hrv. Ja sam odabrao njega) – koja dijeli njihovu priču. 

Dio od prodaje svakog primjerka knjige ide u humanitarne svrhe. 

Ovaj par, ne samo da inspirira mnoge, nego ujedno i mnogima pomaže.

NAJNOVIJE