Google i Twitter cenzurirali film Unplanned koji govori protiv pobačaja

Google i Twitter cenzurirali film Unplanned koji govori protiv pobačaja

Pisac i redatelj pro-life filma Unplanned kaže da su Google i Twitter cenzurirali i diskriminirali popularni film koji govori protiv pobačaja.

Konzelman je rekao da je Google cenzurirao banner oglase na njihovoj oglašivačkoj mreži. Google, dodao je, navodi politiku tvrtke protiv oglasa vezanih uz pobačaj.

“No postoji jedan problem: nismo radili oglase vezane za pobačaj. Promovirali smo film”, rekao je Konzelman američkim senatorima.

“Čvrsto vjerujemo da su nas usporili – skrivajući se iza visoko selektivne i diskriminatorne provedbe vlastitih smjernica. Nemoguće nam je procijeniti štetu koju je prouzrokovalo Googleovo odbijanje, ali apsurdno je misliti da nije napravljena šteta.”

Konzelman – koji se pred senatorima pojavio zajedno s ko-redateljem i ko-scenaristom Caryjem Solomonom – također je spomenuo suspenziju filma Unplanned profila na Twitteru. Vraćen je u normalu nakon otprilike tri sata.

Bez obzira na sve cenzure, Unplanned je svejedno od početka prikazivanja pogledalo više milijuna ljudi, a u američkim kino blagajnama je do danas zaradio više od 15 milijuna dolara.

Reci što misliš