Naslovnica Svjedočanstva Životne priče Goran je beskućnik od rođenja: Majka ga je s 3 mjeseca ostavila...

Goran je beskućnik od rođenja: Majka ga je s 3 mjeseca ostavila ispred dućana

Molimo za njega i pomozimo mu na bilo koji način. 

Goran Raspor beskućnik je od rođenja. Naime, majka ga je ostavila s tri mjeseca ispred dućana.

– Izvadila pinku kruha i mene ubacila u platnenu vreću. Trgovac je zvao policiju i Centar za socijalnu skrb, došli su po mene, onda su me odvezli u jaslice na Potok do treće godine. Od treće do 14. godine bio sam u Domu za nezbrinutu djecu Lovran, od 14. do 18. u Centru za odgoj i s 18 godina i pet dana opet na ulici – prisjeća se Goran.

S 32 godine pokušao je stupiti u kontakt s ocem i majkom. Majka, kaže, nije htjela imati posla s njim. No otkrila mu je ime njegova oca, navodi HRT.

Pronašao ga je na Rabu, sreli su se, razgovarali… Otac je imao svoju obitelj, ali je primio Gorana k sebi. Živio je s njegovom obitelji 10 godina, sve dok se otac nije razbolio i preminuo. Njegova supruga odlučila je da Goran treba otići. Nije ga, kaže Goran, htjela pod svojim krovom. Ponovno je postao beskućnik.

Beskućnik od rođenja

BESKUĆNIK OD ROĐENJAGoran Raspor beskućnik je od rođenja. Majka ga ostavila s tri mjeseca ispred dućana 😢Više ➡ https://bit.ly/35oWiI1

Posted by HRT Vijesti on Friday, October 23, 2020

VIDI OVO: Beskućnik imenovan najboljim učenikom – dobio je 3 milijuna dolara školarine

– S 32 godine shvatio sam što je to imati oca ili mamu. Do tada to nisam znao, za mene je to bila nepoznanica. Ali kako je sve ispalo – najradije bih da ih nikad nisam upoznao – kaže danas Goran.

Pokrenuo je ostavinski postupak, obratio se Udruzi Oaza koja se brine za beskućnike. Primili su ga, pomogli mu, od Grada je sada dobio i smještaj…

Ima problema sa zdravljem, ali ne gubi nadu, vjeruje da ga čekaju bolji dani. Smatra da biti beskućnik u Rijeci i nije tako strašno. Grad ima dobar program, kaže, “imaš se gdje obući, oprati, prespavati”. A i Riječani su spremni pomoći, imaju razumijevanja, ne osuđuju beskućnike jer znaju da je u današnje vrijeme izgubiti krov nad glavom, nažalost, lako moguće, prenosi Večernji.

Molimo za njega i pomozimo mu na bilo koji način. 

NAJNOVIJI ČLANCI