Gotovo da nije izgledao kao pas dok mu dobri anđeli nisu pružili drugu priliku

Kada je Dobby dovezen u veterinarsku kliniku gotovo da nije izgledao kao pas. No, dobio je novu priliku za život zahvaljujući predivnoj skupni anđela. Dobby sada izgleda potpuno drugačije.

Sara Harper je prvi put upoznala Dobbyja u siječnju 2016. godine. Njegov ga je vlasnik donio na cijepljenje u kliniku. Sara je tamo radila kao veterinarka i nije mogla vjerovati svojim očima.

Nakon godina i godina zanemarivanja, 5-godišnji Dobby bio je gotovo potpuno ćelav, a koža mu je bila crvena i osjetljiva. Bio je u tako lošem stanju da gotovo i nije izgledao kao pas.

„Bili smo užasnuti njegovim lošim stanjem“, rekla je Sarah, „Tijelo i šapice su mu bili krvavi, nokti su mu toliko narasli da su se zabili u šapice. Vlasnica je priznala da ga je umjesto sredstvom za buhe prašila sredstvom za čišćenje tepiha.“

Sara je znala da mu mora pomoći. Ona je inicirala spašavanje malenog Dobbyja.

Dobbyjeva vlasnica je priznala da je to prvi put da je dovela Dobbyja veterinaru i da nije htjela trošiti novac na njega.

To je slomilo Sarino srce. Zamolila je ženu da im da Dobbyja, a ona je odmah pristala.

Budući da je to bila samo klinika za cijepljenje, Dobbyja je trebalo premjestiti u pravu kliniku. Klinika je zapravo bila zatvorena, ali je Sarin prijatelj dopustio da ipak dovede Dobbyja. Željeli su što prije započeti liječenje jadnog psa.

Najprije su mu odrezali nokte. Kasnije su ga okupali i dali njegovu krv na testiranje. Dobby nije mogao pričati, ali njegovo milo ponašanje dalo je svima do znanja da je zahvalan za sve što čine za njega.

„Sjedio je tamo s ljubavlju u očima – kao da je znao da je napokon spašen“, rekla je Sara.

Nakon tih prvih koraka prema oporavku, Dobbyja je preuzela organizacija Pawsibilities Rescue. Tamo je skupina ljudi provela nekoliko mjeseci pomažući Dobbyju da se izliječi pomoću posebnih kupki i drugih tretmana.

U međuvremenu, Bog je upravljao posebnu osobu prema Dobbyju kako bi taj maleni pas napokon mogao imati dom kakav i zaslužuje.

Dobby je napokon dobio drugu priliku

Iako još nije bio spreman za posvajanje, Liz Ford je naišla na njegovu fotografiju te je znala da on mora biti njezin pas.

Foto: The Dodo

„Nisam mogla vjerovati svojim očima kada sam ga vidjela“, rekla je Liz.

Nakon što su njezina dva stara posvojena psa preminula, Liz se obratila navedenoj organizaciji kako bi posvojila psa imenom Wylie. No znala je da s njom kući treba poći i maleni Dobby.

„Dok sam čekala da Wylie bude izliječena promatrala sam i Dobbyja“, prisjeća se, „Kada sam otišla po Wylie sjedila sam na podu azila te mi je Dobby prišao i legao mi u krilo. Znala sam da će i on poći s nama kući.“

Nakon četiri mjeseca oporavka Dobby je otišao u svoj novi dom sa Liz i Wylie. Ljubav je preobrazila ovog psa u nešto potpuno novo te sada sretno uživa u divnom životu.

Foto: The Dodo

Kada pogledate njegovu sadašnju fotografiju, teško je zamisliti da je to isti onaj pas koji je prvi put došao u kliniku. Bogu hvala na predivnim ljudima koji su mu pomogli.