Noću vas ‘love’ grčevi u nogama? Evo što vam je činiti…

Grčevi u nogama mogu upućivati na nedostatak kalija i magnezija, koji igraju važnu ulogu u održavanju normalne funkcije živaca i mišića. Zbog tih neugodnih bolova, možemo dobar dio noći provesti budni. Evo savjeta kako se boriti s takvom nesanicom.

Budući da veći dio dana provodimo u sjedećem ili stojećem položaju, i to može biti uzrok pojave grčeva. Za trenutačno olakšanje, ispravite ili masirajte listove sve dok se mišići ne opuste. Ako često osjećate grčeve u nogama tijekom noći, napravite nekoliko vježbi istezanja prije odlaska na spavanje.

Jedite banane, krumpir, marelice, lisnato povrće…

Jedan od najčešćih uzroka za grčenje mišića jest manjak kalija u tijelu stoga se preporučuje jesti namirnice koje obiluju ovim mineralom, poput banana i krumpira.

Još jedan odličan način da tijelo opskrbite kalijem je da tijekom dana pijete vodu u koju ste dodali žlicu jabučnog octa i domaćeg meda.

Topli oblozi

Kako biste što prije opustili dio tijela koji je zahvatio grč, stisnite to mjesto i držite oko 15 sekundi, zatim opustite mišić i ponavljajte dok bol ne popusti. Pomoći će i topli oblozi ili kupka.

Zatim, možete probati i tinkturu (razrijeđenu u vodi) antispazmatične biljke kao što je matičnjak (limunova trava), piše Večernji.hr.

NE PROPUSTITE!