Naslovnica Duhovnost Zar je moguće da moj grijeh može biti zauvijek oprošten?

Zar je moguće da moj grijeh može biti zauvijek oprošten?

''(…) oslobođenje i oproštenje grijeha zbog bogatstva Božje milosti.'' (Efežanima 1,7)

Zar je moguće da grijeh kao što je moj može biti zauvijek oprošten?

Ima li u nekom jeziku ljepše i nježnije riječi od riječi oproštenje. Ona u našim ušima zvuči kao zvuk trube zarobljenim Izraelcima.

Blagoslovljena neka je zauvijek i draga zvijezda pomirenja koja sja u osuđeničkoj ćeliji da izgubljenom pruži tračak nade u ponoći očaja!

Zar je moguće da grijeh kao što je moj može biti zauvijek oprošten? Zaslužio sam pakao jer sam grešnik, nema nikakve nade da ga izbjegnem jer me grijeh pritišće, može li breme krivice biti skinuto i krvave mrlje izbrisane? Mogu li ikada granitni bedemi moje tamnice biti pomaknuti, a njena vrata skinuta?

Isus mi kaže da mogu biti očišćeni. Neka je vječno blagoslovljeno objavljenje ljubavi koja mi govori da, ne samo da je moguće, nego da je i osigurano oproštenje svima onima koji su u Isusu.

VIDI OVO: 4 molitve za oprost od Boga – za sebe i za druge

Povjerovao sam u pomirenje kroz krv Razapetog i zato su moji grijesi sada i zauvijek oprošteni kroz zasluge Njegove zastupničke smrti. Kakve li radosti! Kakvog li blaženstva za pomilovanu dušu!

Moja duša posvećuje sve svoje snage Njemu, On je moja ljubav koju nisam zaslužio, On je moja sigurnost jer me je otkupio svojom krvlju. Ovo bogatstvo milosti daje slobodno oproštenje! Oproštenje svega, potpuno oproštenje, dobrovoljno oproštenje, oproštenje zauvijek!

Kada pomislim koliki su bili moji grijesi i koliko su bile dragocjene kapi krvi koje su me od svega zla očistile, kako je uzvišen bio način na koji mi je osigurano pomilovanje, ushićen sam od čuda i ljubavlju ga veličam.

Klanjam se pred prijestoljem koje me je oslobodilo, grlim križ koji me je spasio. Od sada pa do kraja svog života ću služiti Utjelovljenom Bogu kroz kojeg sam danas u duši pomilovan!

Autor: Charles Spurgeon

NAJNOVIJI ČLANCI