Zaštitnički nastrojeni gusak ne dopušta nikome da se približi njegovom najboljem prijatelju konju. Evo po čemu je njihovo prijateljstvo tako posebno. 

Mini konj Waffles i gusak Hemmingway postali su najbolji prijatelji nakon što su oboje pretrpjeli zanemarivanje. Kada su spašeni iz malenog boksa kojeg vlasnik nije čistio i gdje nisu imali hrane, njihovi pomagači su shvatili da ih ne treba razdvajati. 

Ovaj je dvojac bio jako zanemarivan dok se nisu pojavili zaposlenici utočišta za životinje koji su ih prevezli u azil. 

Kada su ih prebacivali u kombi primijetili su da konj i gusak žele biti jedno pokraj drugoga. 

U azilu je Hemmingway bio jako odlučan u nastojanju da bude s Wafflesom. 

Kad god bi volonter ušao u njihovu štalu, bilo bi jasno koliko Hemmingway želi zaštititi Wafflesa. Ne bi dopuštao nikome da se približi njegovom malenom prijatelju. 

Tada je osoblje azila na Facebook-u objavilo njihovu fotografiju i objasnilo da su te dvije životinje najbolji prijatelji i da trebaju biti zajedno. 

Gusak i konj
Snimka zaslona: YouTube

Maddie i Nick, divan par koji je već imao konja, vidio je objavu te su shvatili da oni mogu dati Hemmingwayu i Wafflesu život koji zaslužuju. 

VIDI OVO: Slikao je gusku, no iznenadio se kada je vidio broj beba iza nje

„Kada sam čula da su Hemmingway i Waffles stavljeni na posvajanje znala sam da se moram javiti“, rekla je Maddie. 

Kada se par upoznao s tim divnim životinjama bili su sigurni da su one savršene za njihov dom. Već su imali konja, Peabodyja, koji je imao sličnu osobnost kao Hemmingway. Znali su što ih čeka. Briga za guska bi im bila nešto posve novo, ali ako se mogu brinuti za konja, onda mogu i za Hemmingwaya. 

Kada su ta dva prijatelja napokon došla u svoj novi dom, Waffles je odmah počeo proizvoditi sretne zvukove. Nakon što su se smjestili u novoj štali, Maddie ih je odlučila upoznati s Peabodyjem. 

Maddie ga je odvela do štale kako bi kroz rešetke vidio nove prijatelje. Jako mu se svidio maleni konj, ali ga je zaštitnički nastrojeni Hemmingway malo uplašio. Kasnije tog dana, mini konj i guska su s Maddie izašli van na polje, a Hemmingway je čak dobio i maleni bazen. Bili su jako sretni. 

Tijekom slijedećih nekoliko tjedana Waffles i Hemmingway su se odlično prilagodili na novi dom i na druge životinje na farmi. Hemmingway je čak postao prijatelj s Peabodyjem te se sada zaštitnički ponaša i prema njemu. Waffles se tako dobro snašao da ga je Maddie počela trenirati za terapijskog konja. 

Sada ova dva prijatelja imaju svijetlu budućnost i mnogo divnih dana pred sobom. Loš tretman će uskoro postati daleko sjećanje. No, njihovo će prijateljstvo trajati vječno.