Herojski pas je spasio živu zakopanu novorođenu bebu

Herojski pas je spasio novorođenu bebu. Odveo je svog vlasnika do mjesta gdje je dječaka zakopala njegova tinejdžerska majka.

Ping Pong, 6-godišnji pas iz Korata, Tajlanda, uvijek pomaže svom vlasniku, 41-godišnjam Usi Nisaikau pri čuvanju krava. No, tog dana Ping Pong nije samo pomogao kravama nego je i spasio život djeteta koje bi inače dočekala užasna sudbina.

15.5. Ping Pong i Usa su šetali poljem kada je pas počeo reagirati na nešto na rubu polja.

Ping Pong je počeo žurno kopati zemlju, a Usa je otišao vidjeti o čemu se radi. Tada je ugledao kako iz zemlje viri malena nožica, prenosi Faithpanda.

Farmer je odmah otkopao dijete i odveo ga u bolnicu.

Pravo je čudo što dječak nije pretrpio nikakve teže ozlijede te je imao normalnu kilažu.

„Imao sam Ping Ponga otkad se rodio i uvijek je bio poslušan i vjeran. Kada je bio mlađi udario ga je auto i ozlijedio mu je nogu. Ne može ju koristiti, ali mi još uvijek pomaže s kravama. Svi u selu su oduševljeni s ovime što je sada učinio. On je heroj koji je spasio bebin život“, rekao je Usa.

PROČITAJTE: Bebu su živu zakopali nakon rođenja – čudom je preživjela sedam sati pod zemljom

Nakon policijske istrage otkriveno je da je majka 15-godišnja djevojčica koja se bojala da će njezin otac biti ljut ako sazna da je trudna. Uhićena je pod sumnjom za ubojstvo te trenutno čeka psihološku evaluaciju.

„Policija namjerava osuditi tu majku, ali moramo biti svjesni da je i ona sama dijete te moramo uzeti u obzir njezino psihičko stanje. Važno je da se prema njoj postupa prema zakonu“, rekao je guverner Nakhon Ratchasima,

„Roditelji djevojke su se ponudili brinuti za bebu kada bude izašla iz bolnice, ali ni to nije sigurno. Treba biti razmotrena dječakova sigurnost“, dodao je.