Hillary Clinton brani biznis koju ugovara prodaju dijelova tijela abortiranih fetusa

Foto: Keith Kissel/Flickr

Hillary Clinton ovih je dana stala u obranu abortivnog biznisa Planned Parenthooda nakon što su u javnosti objavljene već dvije šokantne video snimke koje prikazuju visoko pozicionirane čelnice i liječnice Planned Parenthooda kako ugovaraju prodaju dijelova tijela abortiranih fetusa, zabranjenu prema federalnim zakonima SAD-a, te kako pri tom otkrivaju “kupcima” da u svrhu prikupljanja što očuvanijih fetalnih organa na pacijenticama primjenjuju zabranjenu metodu abortusa “djelomičnim porođajem”, i to bez njihova znanja.

Umjesto da kao poznata feministkinja i kandidatkinja za predsjednicu SAD-a na predstojećim izborima, osudi grubo kršenje prava žena povezano s ilegalnom prodajom fetalnih organa, Hillary Clinton je odabrala štititi interese najmoćnije američke korporacije za pružanje usluge abortusa tvrdeći kako Planned Parenthood ženama nudi “vrlo važne usluge”.

“Nisu mi poznate sve činjenice, međutim, iz Planned Parenthood-a su se ispričali zbog bezosjećajnosti zaposlenice koja je krišom snimana te će nastaviti davati odgovore na pitanja pred američkim Kongresom i drugdje. Ali već više od jednog stoljeća Planned Parenthood ženama pruža za njih esencijalne usluge”, rekla je Clinton. “Ne radi se samo o uslugama koje se tiču reproduktivnog zdravlja, uključujući pristup obiteljskom planiranju po pristupačnim cijenama, već i papa testovima na primjer te ostalim medicinskim pregledima.”

Hillary Clinton je potom nastavila s napadom na zagovornike prava na život koji su kriomice snimili video snimke na kojima čelnici Planned Parenthooda trguju i cjenkaju se s dijelovima tijela abortiranih beba.

“Mislim da je žalosno što je Planned Parenthood meta takvih organiziranih napada već dugi niz godina i zapravo se radi o napadu na žensko pravo na izbor, pravo da donosi najosobnije i najteže odluke s kojima se svaka žena suočava na temelju svoje vjere i savjeta liječnika. Tako da se nadam da ova situacija neće dodatno ugroziti vrlo važne usluge koje Planned Parenthood pruža ženama,” zaključila je Hillary.

Podsjetimo, na snimkama su visoko pozicionirane čelnice uhvaćene kako potencijalnim “kupcima” prezentiraju svoje usluge: “Vrlo smo dobri u prikupljanju srca, pluća, jetre, jer kada znam što vam točno treba, tada neću zgnječiti taj dio nego ću zapravo zgnječiti (bebu, op.ur.) malo niže, pa ćemo onda zgnječiti ono iznad i tada ću vidjeti mogu li cijeli organ izvući neoštećen.”

“Kada vam treba primjerice glava, u pravilu će neki liječnici nastojati promjeniti položaj (djeteta, op.ur.) tako da ne izlazi glavom prema dole,” nastavila je dr. Nucatola. “Tako da, ukoliko to radite na zadak, dilatacija postaje sve veća kako abortus napreduje, i često, kao zadnji korak, možete na kraju cijelu glavu izvaditi netaknutu van.”

Slično kao i Hillary, u sklopu svog “damage controla” Planned Parenthood pokušava razotkrivanje nečasne i ilegalne prakse na kojoj zarađuje prikazati kao napad na ženska prava od strane pro-life aktivista tvrdeći kako se radi o lažnim optužbama koje jedino imaju za cilj nanijeti štetu ženama. Međutim, izgleda da gigantski provider abortusa u svojim očajničkim pokušajima traženja potpore na društvenim mrežama čini sebi više štete nego koristi. Nakon što su zatražili od svojih podupiratelja da preko svojih profila na Facebooku i Tweeteru stave ružičastu prozirnu masku s hashtagom #StandwithPP (#Podržite Planned Parenthood!) i time pokažu svoju potporu reproduktivnim pravima i reproduktivnom zdravlju žena, dobili su jako maštovite odgovore. Ali ne baš onakve kakve su očekivali. Evo nekih:

Kristan Hawkins, predsjednica studentske pro-life udruge “Students for Life of America”, promjenila je svoju profilnu sliku pozivajući na skup svoje udruge koji će se 28. srpnja održati u nekoliko gradova. Umjesto onog koji je predložio Planned Parenthood, koristila je hashtag #WomenBetrayed (#IzdaneŽene).

Izvor: Lifenews/Zdravstveni odgoj

Reci što misliš