Foto: John Fredricks/Christianpost.com

Hinduistički ekstremisti su na jugu Indije pretukli kršćansku djecu za vrijeme bogoslužja prije podnošenja lažne policijske prijave protiv cijele zajednice.

Kršćani u selu Malasamudra, pokrajina Karnataka, započeli su s bogoslužjem 19. siječnja kada je oko 20 radikalnih hindusa došlo do stepenica na terasu i počelo ih fotografirati i snimati, rekla je Mary Bellary, koja je zajedno sa suprugom Hanumanthappa Bellary bila domaćin bogoslužja, javlja Christian Post.

“Djecu su zabljesnuli svjetlima kamera, a mi smo ih zamolili da odu i ne ometaju bogoslužje”, rekla je. Ali su ih nastavili fotografirati i snimati komentirajući: ”Gledaj! Kršćani su se ovdje okupili na terasi kako bi činili preobraćenja.”

VIDI OVO: Što je hinduizam i što hindusi vjeruju?

Bellary i druge žene pokušale su spriječiti hinduističke ekstremiste da snimaju djecu, ali su je oni odgurnuli. Kada su ih još jednom zamolili da napuste mjesto bogoslužja, ekstremisti su napali žene i djecu.

“Udarili su mi 15-godišnjeg sina u trbuh, a ostala djeca su se također povrijeđena”, rekla je za Morning Star News. „Bacili su ih na pod i tukli po leđima. Moj ujak i suprug jako su se trudili zaštititi žene i djecu, ali ti su muškarci bili vrlo agresivni i fizički jači od nas.”

“Djeca su nas samo gledala i plakala za pomoć”, dodala je.

Prestravljeni napadima, kršćani nisu napustili svoje domove u okrugu Gadag, navodi Bellary.

Indija se ove godine nalazi na 10. mjestu Open Doorsa kada su u pitanju zemlje u kojima je najopasnije biti kršćanin.