Hindusi javno spalili tisuću Biblija

hindusi spalili Biblije
Foto: Twitter

Radikalni hindusi su zaplijenili i spalili te Biblije te su zaprijetili kršćanima koji su ih legalno dijelili.

Dok se Indija priprema za najveće demokratske izbore u povijesti, anti-kršćanski sentiment počeo je buktati. Otprilike 900 tisuća ljudi sposobno je za glasanje.

Prema Open Doorsu, Indija je 10. zemlja po redu kada je riječ o progonu kršćana. Glavna religija, hinduizam, ima vrlo radikalne pokrete koji su usmjereni protiv kršćana. Tijekom proteklih nekoliko godina sve je više slučajeva premlaćivanja, javnog sramoćenja i ubojstava kršćana.

„U želji da svoju državu očiste od islama i kršćanstva, nacionalisti ne zaziru od upotrijebe ekstremnih oblika nasilja kako bi postignuli svoje ciljeve“, napisano je u izvještaju.

Nedavno je na kameri uhvaćena zaista grozna stvar – javno spaljivanje tisuću Biblija.

„Radikalni su hindusi zaplijenili i spalili te Biblije te su zaprijetili kršćanima koji su ih legalno dijelili“, napisano je. „Sotona je usmjeren na utišavanje Božje riječi te će koristiti ljude kako bi ispunio svoj naum. Molimo vas da nam se pridružite u molitvama za one koji uništavaju Biblije.“

Unatoč javnom iskazu nasilja protiv kršćana, vjerna zajednica kršćana u Indiji i dalje je snažna.

„Progon je za mene kao blagoslov“, rekao je jedan pastor nedugo nakon navedenog incidenta, „Ne dobije svatko priliku patiti u Njegovo ime.“

Unatoč arhaičnom sistemu „kasti“ i religijskim progonima, Indija ima jednu od najbrže rastućih ekonomija. Otkada je za ministra izabran Modi, 2014., u Indiju je uloženo gotovo 200 bilijuna dolara od strane stranih tvrtki kao što je Amazon, Apple i Walmart.

Nastavimo se moliti za sve osobe diljem svijeta koje pate u Isusovo ime.

Reci što misliš