NaslovnicaVijestiSvijetHrabra majka je poletjela u vatru kako bi spasila neznanca

Hrabra majka je poletjela u vatru kako bi spasila neznanca

Holly McNailly i dvoje drugih potrčali su prema vozaču kamiona Jeffreyu „Dukeu” Denmanu, koji je gorio nakon što se njegov kamion prevrnuo. McNally je bila rodila prije tri dana te se vraćala iz bolnice sa svojom majkom nakon posjete svojoj bebi u bolnici. 

„Usporila sam, vidjela sam kamion kako gori, te sam ugledala čovjeka obavijenog vatrom”, rekla je McNally, „Pogledala sam okolo, ljudi su snimali što se događa, ali nitko nije pomagao. Tako da sam rekla mami da stane i da ja idem pomoći”. 

Pridružio joj se još jedan dobri Samaritanac koji je pomogao izvući Denmanovo goreće tijelo iz kamiona. Dok su odlazili sa scene McNally je primijetila da su joj tenisice namočene neobičnom tekućinom, pitala je Jeffa što je prevozio, a on je rekao da je riječ o „gorivu za avione”. 

Tisuće litara goriva za avione se širilo autocestom te se polako palilo. 

VIDI OVO: Biblijski stihovi zaustavili požar u obiteljskoj kući

„Pokušavali smo ga spustiti što dalje od kamiona kada se dogodila druga eksplozija. Dim nas je udarao te sam se samo molila Bogu da nam da da preživimo kako bih mogla vidjeti svoju bebu”, rekla je McNally.

U ponedjeljak je prerano rodila bebu, a u četvrtak je već trčala prema gorućem kamionu kako bi spasila čovjeka. 

Denman, 59, zadobio je teške ozljede i opekline te je u kritičnom stanju. Njegov poslodavac je rekao: „Htjeli bismo zahvaliti svima za mnoštvo potpore, molitava i brige za našeg Jeffreya nakon jučerašnje tragedije(…)”. 

„Zahvalni smo što nitko drugi nije ozlijeđen. Ujedno bismo od srca htjeli zahvaliti dobrim Samaritancima koji su mu pohrlili u pomoć. Želimo zahvaliti i hitnim službama koji su osigurali područje. Hvala vam za molitve i podršku našem vozaču”. 

VIDI OVO: Djevojčica (6) spasila cijelu obitelj od požara, svi su spavali

McNally je rekla da je razmišljala o svom sinu kada je odlučila pomoći. Rekla je da bi voljela da njemu netko pomogne ako se ikada nađe u takvoj situaciji. 

Dodala je: „Voljela bih da su svi takvi, znate? Mislim, svatko treba pomagati svakome”.

NE PROPUSTITE

NAJNOVIJE