Hrabri otac je riskirao svoj život kako bi obranio sinove od napada medvjeda teškog 180 kilograma koji je ušao u kuću i bacao stvari oko sebe.

Dave Chernosky iz Aspena, Colorado, progovorio je o užasnom iskustvo borbe s medvjedom u vlastitom domu kako bi zaštitio svoje blizance koji su spavali u prizemlju. 

Dave je jedan petak u jutro čuo komešanje u kuhinji te je odmah znao da nešto nije u redu. Odjurio je u kuhinju i vidio velikog crnog medvjeda teškog 180 kilograma, kako stoji pred hladnjaka i baca stvari oko sebe. 

Između njega i medvjeda bio je kuhinjski otok te je Dave pokušao namamiti medvjeda prema garaži kako bi otišao. No, kada je Dave pritisnuo gumb za otvaranje garažnih vrata medvjed se prepao, vratio se u kuću i napao ga. 

„Gledali smo jedan drugoga, on me je samo udario po glavi, zavrtio me i ponovno udario po leđima. Doslovno sam čuo pucanje na glavi. Medvjeđa šapa nije sva mekana i udobna“. 

VIDI OVO: Bog poslao medvjeda da čuva dječaka (3) koji se izgubio u šumi

Dave se je uspio udaljiti od medvjeda, iako je krvario i bio ozbiljno ozlijeđen, te je povikao na njega da ode. 

Objasnio je: „Znao sam da ću biti u nevolji ako medvjed ne ode. No, na svu sreću, činilo se da je dobio što je htio tako da je otišao“. 

Dave je odmah prebačen u bolnicu gdje su mu rane zašivene. Liječnik je rekao da je bio sretan što je šapa promašila njegovo oko i arteriju. 

Vlasti su uspjele uhvatiti medvjeda i uspavati ga. 

Matt Yamashita, menadžer Area Wildlifea, je rekao: „Nikada ne volimo uspavljivati životinju, no sigurnost javnosti je na prvom mjestu kada medvjed počne ulaziti u kuće i pokazivati znakove agresije prema ljudima“. 

Dave je zaista hrabar. Riskirao je život da zaštiti svoje sinove. Bogu hvala što nije ozbiljno ozlijeđen.