Naslovnica Novosti Svijet Hrabri pas poginuo braneći svoju obitelj od napada medvjeda

Hrabri pas poginuo braneći svoju obitelj od napada medvjeda

Pete, engleski seter, na glas je došao kao junak nakon što je izgubio svoj život kako bi spasio svoju ljudsku obitelj i druge pse obitelji. Hrabri pas posvojen je iz Našeg engleskog spasioca setera samo osamnaest mjeseci prije tragične nesreće.

Pas je išao na planinarenje s vlasnicima u sjevernom djelu Novog Jerseya kada su on, zajedno s drugim psima iznenadili medvjeda. Mrki medvjed počeo je napadati pse, ali umjesto da pobjegne Pete se suprotstavio medvjedu i zadržao ga dok drugi psi nisu pobjegli na sigurno.

Naši dragi prijatelji su danas ostali bez svog dragog setera Petea. Za vrijeme planinarenja, on i drugi psi iznenadili su medvjeda. Pete je hrabro zaštitio ostatak skupine koja se izvukla na sigurno. Pete je kasnije podlegao svojim ozljedama. On je bio stariji pas i otišao je kao pravi junak. Počivaj u miru Pete, junače!

VIDI OVO: Tinejdžeri obranili svog psa od napada ogromne zmije

Na početku objave tragičnog gubitka na Twitteru, obiteljski prijatelj je napisao: „Naši dragi prijatelji su danas ostali bez svog dragog setera Petea. On i drugi psi iznenadili su za vrijeme planinarenja mrkog medvjeda. Pete je hrabro zaštitio ostatak skupine koja se izvukla na sigurno. Pete je kasnije podlegao svojim ozljedama. On je bio stariji pas i otišao je kao pravi junak. Počivaj u miru Pete junače“!

Dirljivu objavu u kratkom vremenu je pregledalo tisuće ljudi, nakon čega su obitelji poslali poruke izražavanja sućuti i pohvale za ovog nesebičnog i odanog psa. Jedan komentar je pisao: „Ne zaslužujemo pse“.

VIDI OVO: Pas uginuo 15 minuta nakon što je preminuo njegov vlasnik (25)

U dirljivoj objavi na Instagramu, obitelj je objasnila što se dogodilo: „Danas smo izgubili hrabrog psa Petea. Psi su iznenadili mrkog medvjeda koji je bio malo izvan pješačke staze dok smo jutros planinarili. Nije nas mogao čuti ili namirisati zbog pljuska.

View this post on Instagram

Below is an account from my husband of yesterdays pack walk. "Today we lost our brave, old man Pete. The dogs surprised a black bear just off the trail while we were hiking this morning. It must not have heard or smelled us with the pouring rain. It felt threatened and turned around. Pete stepped up and held off the bear until I could get the other dogs to safety. Once I was sure they were safe, I went back and scared the bear off, but Pete was gravely injured. I was able to get him back down to the main trail and, thanks to Cathi and Kate, we were able to get him in a car and to the hospital pretty quickly. He held on like a real trooper the whole time, and he was never alone in his pain. The x-rays revealed some pretty bad spinal damage that would mean he could never walk again, if he survived all the surgeries (not a certain thing at his age). We decided it was best to let him go this afternoon. Run free Pete, you no longer have all those aches and pains of old age. You had a great 18 months with us running the days away like you loved." Please light a candle for Pete and remember that fostering and rescuing a dog can sometimes save you. Senior dogs have so much to give. Love you Petey. Save me some cheese for when we see each other again. ❤️💔❤️

A post shared by Me & My Shadow Pets 🐾 (@mmspets) on

Osjetio sam opasnost i okrenuo sam se. Pete je zakoračio i zadržao medvjeda dok s drugim psima nismo otišli na sigurno. Nakon što sam bio siguran da smo na sigurnom, vratio sam se i uplašio medvjeda, no Pete je bio teško ozlijeđen. Rentgenske zrake su pokazale da je pretpio teške ozljede kralježnice koje su značile da više nikada ne bi mogao hodati, ako bi preživio sve operacije (što nije bilo sigurno za psa u njegovim godinama).

„Odlučili smo ovog popodneva da bi bilo najbolje uspavati ga“.

Kažu kako je pas najvjerniji prijatelj. Ova priča to itekako potvrđuje. Počivaj u miru dragi Pete.

NAJNOVIJI ČLANCI