U pravoslavnom hramu u Podgorici kršten transrodni muškarac

Nikome nije jasno što se događa s pravoslavnom crkvom u Crnoj Gori. Blagoslovila je život u grijehu. 

Transrodna osoba Vuk Adžić krštena je u nedjelju uz blagoslov Mitropolije-crnogorsko primorske i mitropolita Amfilohija u Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, izjavila je predsjednica Upravnog odbora LGBT Foruma Bojana Jokić.

Ona je dodala da je Adžić kršten pod imenom Vuk, iako mu u osobnoj iskaznici još uvijek stoji žensko ime, prenosi CdM.

VIDI OVO: OD TRANSRODNOG DO TRANSFORMIRANOG OD STRANE BOGA: Bivši transseksualac svjedoči o Bogu koji ga je potpuno promijenio

– Vuk je transrodni muškarac koji još nije prošao kroz cjelokupnu tranziciju. Nema riječi kojom bih opisala ovaj osjećaj sreće i ponosa. Danas je kršćanska ljubav prema čovjeku pobijedila sve razlike. Hvala Mitropoliji na raširenim rukama spremnim za zagrljaj za svu svoju djecu – napisala je Jokićeva na svom Facebooku.

U HRAMU KRŠTEN TRANS MUŠKARACBojana Jokić za Dnevne novine Dan je izjavila:Danas sam posebno srećna i ponosna jer se…

Gepostet von LGBT Forum Progres – Montenegro am Montag, 4. November 2019

Portal prenosi da se Adžić krstio u crnogorskoj nošnji, a Bojana Jokić je dodala da je ovo prvi slučaj krštenja transrodne osobe koja nije prošla tranziciju.

– Država nije spremna prihvatiti njegov identitet prije tranzicije već mu u svim dokumentima stoji žensko ime, a SPC jeste i u krsnom listu mu piše Vuk – rekla je Jokić.