Hrvati zameteni u snijegu u Austriji se mole Gospi da im se smiluje

Hrvati zameteni u snijegu u Austriji se mole Gospi da im se smiluje
Foto: 24sata.hr

Molimo se Gospi snježnoj da nam se smiluje da izađemo živi i zdravi iz ovog austrijskog mjesta, javili su nam čitatelji koji se nalaze u Warth-Schröcken u Voralbergu u blizini Lecha i St. Antona.

Dosad je u Njemačkoj i Austriji poginulo desetero ljudi.

U Austriji je već je dosad palo više snijega od prosječne količine koja inače padne u siječnju. Lavinama je posebno pogođena turistička regija Dachstein s mnogim skijalištima.

Na nekim mjestima snježni nanosi iznose i do 10 metara, a očekuje se da će pasti još tri metra narednih dana. Zbog toga je drugi put u četiri dana proglašen crveni alarm zbog snijega.

PROČITAJTE: Trebaju li se kršćani moliti Mariji?

U prvih devet dana ove godine palo je već više snijega nego što je prosjek za cijeli siječanj, piše wetter.at. Oluje stižu jedna za drugom, izdali su i crveni alarm.

– Ima poteškoća u prometu, cesta je često zatvorena, a jučer je palo drvo na cestu gdje su odmah izašli policija i vatrogasci tako da se nije moglo nigdje. Čak su najavili nestanak struje na tjedan dana. Ljudi su u strahu, ovdje nikome nije svejedno. Mi sutra planiramo nazad za Hrvatsku. Prometni znakovi se ne vide, sve je pod snijegom – javio nam je čitatelj iz Tirola.

Gordan Blagojević koji je u mjestu Brixden im Thale kaže kako ovakvu mećavu nije vidio u svom životu.

PROČITAJTE: Temelje li se molitve Mariji i svecima na Bibliji?

– Na staze se ne smije, a niti ne može ići. Snijeg doslovno odvoze kamionima jer ga nemaju više gdje bacati kada ga čiste – kaže Goran dok je Marinko Buzuk u mjestu Warth morao iskopati svoj auto da bi došao do njega, pišu 24sata.hr.

Pročitajte više >

Reci što misliš