Hrvatski otorinolaringolog: Ovako ćete “otjerati“ koronu iz usta i nosa
Foto: Pixabay

Doktor Jure Burić je napisao pismo ministru zdravlja Viliju Berošu pod naslovom “Poštovani gospodine Ministre, zašto me ne poslušate” kojeg prenosimo u cijelosti:

Poštovani gospodine ministre dr. Beroš,

kruže kojekakve preporuke o ispiranju usta toplom vodom sa soli i jabučnim octom, a ne želite poslušati moj savjet da se barem tri puta dnevno inhalirate nad vrelom vodenom parom u koju ste stavili šaku morske soli i šaku običnog vrijeska (Calluna vulgaris) – vrijesak čak nije toliko niti bitan. Mada ja uz sve to dodam i 7-8 kapi eteričnog ulja Slatkog pelina (Artemiissia annua) kojeg sam osobno proizveo a koji isto tako nije toliko bitan.

VIDI OVO: 7 ranih znakova koronavirusa

Bitna je temperatura, vlažnost i dostupnost u respiratorni trakt! Tako ćete “otjerati“ koronu i iz usta i iz nosa i svih dišnih puteva, pa i oka!

Nikako vam dokazati da je ovo spasonosna metoda zaštite od korone.

Tako – tako ljudi su vam doma i mogu izgubiti sat vremena dnevno na inhalacije, a cijena je nula kuna (osim šake morske soli).

Ja sam otorinolarigolog već punih četrdeset i dvije godine i znam dobro što govorim. Molim Vas poslušajte me.

Nije meni do reklame. Moje ime ne morate niti spomenuti, ali idite s ovim u javnost kako bi se ljudima pomoglo.

VIDI OVO: 24 mita o koronavirusu

Poštovani gospodine Ministre, molim Vas nemojte mi zamjeriti i ovo shvatiti kao kritiku na Vaš rad, jer je on zajedno sa svim članovima Vlade RH – VRHUNSKI, POŽRTVOVAN I HVALE VRIJEDAN! Ovo je samo moj vapaj – vjerujući kako bi moj savjet i moja preporuka mogla biti od koristi svim ljudima – i to ne samo u Hrvatskoj! Zahvaljujući Vam se na Vašem ogromnom trudu kao i trudu cijelog Vašeg tima.

S dužnim poštovanjem,

Mr. sc. Jure Burić, dr med