NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričeHtjela sam kontrolirati muža, no on me je naučio važnu lekciju

Htjela sam kontrolirati muža, no on me je naučio važnu lekciju

Zašto nije radio stvari kako sam mislila da bi trebao?

Želite li kontrolirati svog muža ili ženu? Autorica ovog članka je shvatila da pokušava kontrolirati svog muža, no on ju je naučio važnu lekciju.

Da, bila sam ljuta, kako ne. Naravno, imala sam opušteni i lagan dan na poslu, ali je ipak to bio posao. Radila sam. Tako da je on trebao kod kuće podučavati našu djecu. To je bio dogovor. Pa zašto nije radio stvari kako sam mislila da bi trebao?

Ja sam se bavila kućnim podučavanjem naših kćeri tri godine i prva ću priznati da to nije niti malo lagano. Baš sam neki dan rekla da takav način podučavanja mora biti vaš poziv ili će vam biti jako teško.

Kada smo moj suprug i ja odlučili da ću se vratiti na posao na puno radno vrijeme, on je pristao preuzeti sve obaveze oko podučavanja naših kćeri kod kuće. Tako bi mogli biti zajedno i uživati kao obitelj dok me nema. Savršeno!

VIDI OVO: 8 neprijatelja uspješne komunikacije u braku

No u subotu sam sjedila na poslu i kada sam pitala svog supruga kako provode dan, on je napisao: „Dobro, malo smo lijeni“.

Molim, što??? On bi trebao podučavati našu djecu.

„Jeste li gotovi sa školom?“, brzo sam pitala.

„Nismo sve završili, ali hoćemo“, odgovorio mi je.

Tada sam ga nastavila ispitivati o našoj petogodišnjoj kćeri i koliko je čega do tada obavila budući da sam znala da će joj biti teško ostati skoncentrirana jer je još mala. U tom sam trenu samo vidjela što ja inače radim te sam htjela biti sigurna da on sve radi točno kako bih i ja. Prema mojim standardima. Znate, kako bih ja to napravila.

Dok sam ga nastavljala ispitivati on mi je samo odgovorio: „Jednostavno ćeš mi morati vjerovati u vezi ovoga“.

Nisam mu vjerovala. Stalno sam tražila da mi podnosi izvještaje kao da sam mu šef, a ne partner

I tada sam zapravo shvatila što sam radila. Nisam mu vjerovala. Stalno sam tražila da mi podnosi izvještaje kao da sam mu šef, a ne partner. Očekivala sam od njega više nego bi i ja uspjela napraviti. Znala sam da je naša 2-godišnjakinja bila bolesna te da je to jutro povraćala. Stalno me je obavještavao kako joj je i koliko joj se stanje popravilo. Već je imao vrlo naporan dan.

VIDI OVO: Ne mogu vjerovati svome mužu

Tu je bila i istina. Koliko sam ja puta započela sa školom nakon ručka? Mnogo puta. Koliko je on puta od mene tražio izvještaje kako mi ide s obrazovanjem djece dok je bio na poslu?

Niti jednom. Uf…

Htjela sam kontrolirati svog muža

Tada sam shvatila da ga pokušavam kontrolirati. Očekivala sam da čini sve što bih ja učinila da sam na njegovom mjestu. Ili još gore: očekivala sam da bude savršen.

Zbog toga je mogao dobiti osjećaj da mu ne vjerujem s time što mu je povjereno, i iskreno, kako bih se ja osjećala da me on toliko ispitivao kada sam prvi put počela s kućnom školom? Takav način obrazovanja dovoljno je težak bez osjećaja da vam netko neprestano diše za vratom.

VIDI OVO: Imate problema s komunikacijom u braku? Donosimo nekoliko prijedloga kako da ih riješite!

Činjenica je da je to bio i njegov poziv. Oboje smo se potpuno složili da je kućna škola ono što Bog želi za našu djecu. Moj suprug voli našu djecu i za njih želi samo najbolje, kao i ja, te će učiniti sve za njih. Bio je u pravu. Trebala sam mu vjerovati. Trebala sam vjerovati u njegove sposobnosti i za dobrobit našeg braka, on je trebao znati da mu vjerujem. Možda neće uvijek raditi sve kako bi to ja napravila, ali to ne znači da je njegov način pogrešan. To sam u srcu znala. No trebala sam to potkrijepiti svojim djelima.

Sve je činio iz ljubavi i s predanosti našim curama

Kasnije je, bez mog nagovora, poslao poruku o tome kako je naša 5-godišnjakinja odlično odradila svoje govorne vježbe. Kada sam došla kući vidjela sam da je izložio njihov rad na zidu u blagovaonici. Bila sam ponosna na njega, ali ne samo zato što je napravio sve kao i ja. Bila sam ponosna jer je sve napravio na svoj način. Sve je činio iz ljubavi i s predanosti našim curama. To se nije vidjelo samo na papirima na zidu. Pokazalo se osmijesima naših kćeri, i u načinu na koji su se one odnosile prema drugima.

VIDI OVO: Kako nadvladati probleme s komunikacijom u braku?

Znala sam da je podučavao fonetiku, ali je ujedno oblikovao mlade umove da se još više približe Isusu. Bila sam neopisivo ponosna na to te sam znala da ga ne trebam kontrolirati.

Autorica: Brie Gowen; Prijevod: Ida U.; Izvor: Faithit.com