Seljani u istočnoj regiji Chhattisgarh u Indiji ne dopuštaju kršćanima da sahranjuju svoje mrtve sve dok ne plate kaznu za nesudjelovanje na hinduističkim festivalima i obredima.

Napadi na manjinsku zajednicu u Indiji nastavljaju se unatoč izolaciji zbog COVID-19, javlja The Christian Post.

U tri odvojena incidenta u okruzima Bastar i Dantewada u državi Chhattisgarh prošlog mjeseca, kršćani su se suočili s oštrim protivljenjem zakopavanja svojih mrtvih.

Kršćanima je rečeno da odrade “naknadu” zbog toga što nisu sudjelovali ili davali donacije za vjerske obrede u tim selima za sve prošle godine i platili dodatnu novčanu kaznu prije nego što bi njihovim mrtvima bilo dozvoljeno da budu pokopani.

“Strašno je i nezamislivo, uskratiti priliku da dostojanstveno žalimo gubitak voljene osobe”, piše ADF India.

VIDI OVO: U INDIJI JE GRIJEH BITI KRŠĆANIN: Iako ih progone, oni su im uzvratili najsnažnijim oružjem koje imaju!

Od 2019. godine, ADF bilježi najmanje 15 potvrđenih incidenata gdje je kršćanima odbijeno pravo ukopa u državi Chhattisgarh.

Nakon što je intervenirao pravni tim ADF-a “kršćani su dobili policijsku zaštitu, a u nekim slučajevima, od vlade su čak dobili i zemlju za sahrane”.

U travnju, kada je Indiji cijela država zbog COVID-19, bila u najstrožijoj izolaciji na svijetu, u Chhattisgarhu se dogodilo najmanje šest slučajeva ciljanog nasilja nad kršćanima, javlja ADF India. U većini incidenata kršćane su fizički napali kada su odbili sudjelovati u vjerskim obredima koji su narušili njihovu vjeru, prenosi Živa Riječ.