Instagram prehrana djece
Foto: Kim Kardashian/Instagram

Dragi roditelji, ako primijetite da vaša djeca u posljednje vrijeme imaju problema s prehranom, moguće je da je kriv Instagram.

Instagram i ostale društvene mreže pogoršavaju poremećaje u prehrani tako što djecu “hrane” idejama o tome kako tijelo mora izgledati da bi bilo savršeno, prenosi The Sun.

Tinejdžere se bombardira fotografijama koje prikazuju kako bi trebali izgledati 24 sata tjedno. Na taj način im društvene mreže pogoršavaju viđenje sebe i, u mnogim slučajevima, već postojeće poremećaje s prehranom.

PROČITAJTE: Djevojčica (14) počinila samoubojstvo: Roditelji su se šokirali kada su pregledali njen Instagram

Britanski tajnik za obrazovanje je zamolio vlasnike društvenih mreža da počnu obraćati pozornost na sadržaj koji se nalazi na njihovim stranicama.

“Vrijeme je da društvene mreže počnu ozbiljnije shvaćati svoju odgovornost prema mladim ljudima. Odrastanje je jako kompleksan proces, oni se svakako moraju nositi s mnogim stvarima, a društvene mreže otežavaju cijeli proces”, rekao je Damian Hinds dodavši da društvene mreže nude mnoge fotografije koje djeca ne trebaju vidjeti.

Stranice kao što su Instragram i Snapchat su već dobile mnoštvo kritika jer njihove platforme mogu koristiti i poznate osobe koje stvaraju pritisak mladim ljudima kako trebaju izgledati.

“Ono što oni rade normalizuje ideju da su bulimija i slični poremećaji u prehrani normalni, te oblikuju pogrešnu ideju o tome kako normalno tijelo treba izgledati”, rekao je Hinds.

Mnogi korisnici ne razumiju da je većina fotografija koje se nalaze na društvenim mrežama uređene i provučene kroz mnoštvo filtera.