”Zapalili su me, ali nisam gorio”: Irački kršćanin napadnut od ISIS-a prisjeća se čudesnog preživljavanja

Irački kršćanin je bio pretučen i gotovo živ spaljen nakon što su ISIS-ovci otkrili da je on Isusov sljedbenik. 

Glazbenik slavljenja u Bethelu i misionar Sean Feucht pustio je u javnost isječak iz svog nadolazećeg filma „Srca i ruke: Irak“. Isti pokazuje kako se Yazidi čovjek prisjeća kako ga je Duh Sveti zaštitio od toga da ga živog spale ISIS teroristi.

Za vrijeme neobičnog susreta, koji je snimljen izvan kampa za izbjeglice, neimenovani čovjek rekao je da se Isus Krist dvaput pojavio u njegovim snovima, prenosi Faithwire.

„Progovorio mi je“, rekao je čovjek pouzdano. „Upitao sam Isusa jednu stvar i On mi je odgovorio. Krist me je spasio“.

Nakon toga muškarac se prisjetio groznog iskustva sa ISIS-ovim militantima i objasnio je kako je bio pretučen i gotovo živ spaljen nakon što su džihadisti otkrili da je on Isusov sljedbenik.

Zapanjujuće, unatoč činjenici da je pretrpio tako brutalan napad izašao je iz njega potpuno netaknut.

„Došli su i udarali su me velikim blokovima“, objasnio je čovjek, dodajući da mu kamenje nije uzrokovalo štetu“.

„Na kraju su me polili s 20 litara benzina“, nastavio je.

„Zapalili su me, ali nisam gorio“.

Na kraju njihovog razgovora Feuchtov prevoditelj molio se za čovjeka moleći Gospodina za „potpuno božansko iscjeljenje njegovog tijela, duha i duše“.

„Po Bogu volim vas svim svojim srcem“, odgovorio je Yazidi čovjek.

Feuchtov dokumentarac je snimljen u suradnji s neprofitnim Light a Candle projektom koji „postoji kako bi donio nadu i opstajuću promjenu u najtamnijim kutevima svijeta“, prema njihovoj internetskoj stranici.

„Ne bojimo se mračnih mjesta“, bilježi organizacija, zavjetujući se na to da će ići i dijeliti evanđelje u najopasnijim mjestima na zemlji, „svjetlo svijetli u tami i tama ga ne nadjača“.

„Osjećam da smo zaista pozvani na najprogonjenija, najzatvorenija, mračna i marginalizirana mjesta“, rekao je Feucht Fox Newsu.

„Naš tim je sada u Iraku i State Department Sjedinjenih Država poslao je obavijest da svo američko osoblje treba napustiti Irak. Sve službene osobe su otišle, ali naši dečki su još uvijek tamo. Bilo smo ondje za vrijeme ISIS-a. Prošli smo kroz najgore od najgoreg.

„Svi su pomislili da smo ludi“, dodao je. „Odmah nakon što su svi otišli, mi smo došli i zbog toga ovdje imamo plodonosan i uzbudljiv projekt. Želimo redefinirati misije za generacije na način da ćemo mi biti oni koji će ju započeti. To je srž evanđelja; ići na mjesta gdje nitko drugi ne želi ići“.