Iran poduzima mjere protiv širenja kršćanstva u toj zemlji

Iran poduzima mjere protiv širenja kršćanstva u toj zemlji zbog brojnih muslimana koji su prihvatili Isusa Krista kao svog Spasitelja i Gospodina.

Iranski ministar Mahmoud Mahmoud Alavi javno je izrazio zabrinutost o širenju kršćanstva u toj islamskoj republici te je rekao da su neki obraćenici na kršćanstvo „pozvani“ kako bi objasnili zašto su se obratili.

65-godišnji Alavi je dao govor pred klericima u subotu, dan prije početka ramazana.

Navodno, Alavi je okrivio „evanđeosku propagandu“ kako odgovornu za povećani broj obraćenja iranskih muslimana na kršćanstvo u nekim dijelovima republike.

Unatoč tome što je kršćanstvo kriminalizirano u državi gdje je vlada upletena u ekstremni oblik islama, ta nacija sada ima jedan od najrazvijenijih pokreta za otvaranje tajnih (podzemnih) crkvi u svijetu, piše Christian Today.

Alavi je ujedno rekao klericima da je najveće islamsko tijelo poslalo individue i razne institucije koje će raditi na „neutraliziranju zagovornika kršćanstva“ na područjima gdje se muslimani obraćaju na kršćanstvo.

„Na kršćanstvo se većinom obraćaju obični ljudi u zajednici, koji posjeduju razne obiteljske trgovine i slično, pa cijela njihova obitelj postaje kršćanska obitelj“, citiran je Alavi.

Alavi je ujedno rekao da je u gradovima kao što je Hamadan preostalo jedno da „pozovu“ obraćenike na kršćanstvo kako bi objasnili zašto su prihvatili kršćanstvo, a odbacili islam.