Iskrena ispovijest jedne udomiteljice: Ovo je razlog zbog kojeg udomljavam djecu

Jedna udomiteljica je na svom Facebooku profilu objavila iskrenu ispovijest u kojoj je otkrila razlog zbog kojeg udomljava djecu: 

„Većina udomljene djece su došla kod nas s problemima s prehranom te su trebala neprestane podsjetnike da će biti dovoljno hrane i da su oni dovoljno vrijedni. Neka djeca su jela toliko da bi povraćala, neka su skrivala hranu, a neki bi opet izbjegavali jesti po nekoliko dana kada su bili uzrujani ili pod stresom. 

Hrana je za njih postala problem jer njihovi roditelji nisu imali dovoljno novca da bi ih hranili, ponekad su im oduzimali hranu kao kaznu ili nisu bili pokraj njih kako bi ih hranili. 

Jedan je dječak imao jako velike probleme s hranom jer je njegova majka bila prostitutka te bi ga ostavljala da se brine sam za sebe kada je bio jako malen. Taj dječak nije mogao zapamtiti moje ime punih mjesec dana. 

Ispovijest udomiteljice
Foto: Facebook

VIDI OVO: Majka je maltretirala kćerku koju je udomila: Gosti restorana to nisu mogli slušati pa su odlučili nešto poduzeti

Većinom ne volim hranu u spavaćoj sobi, ali s udomljenom djecom to podupirem kako se ne bi bojali biti gladni u našem domu. Prioritet mi je bio odvoditi djecu u kupnju, dati im da uzmu ono što vole jesti, a tada bismo zajedno jeli večeru kako bi imali osjećaj rutine. 

Tijekom godina sam shvatila da hrana pomaže izgraditi povjerenje te daje prostor za zacjeljivanje i osjećaj sigurnosti. S jednim sam dječakom provodila sate u kuhinji i za zajedničkim stolom. Ponekad, između rezuckanja i kuhanja bi on otkrio neke dijelove svoje duše i svog života. 

Moj posao nije popraviti ih, nego im dati mjesto za našim stolom i dati im do znanja da su oni vrijedni. Ne znam kako je to biti gladan, ali znam nešto o slomljenosti te sam zahvalna što mi je Isus rekao da sam i ja dovoljna, da Mu priđem takva kakva jesam i da ću uvijek imati mjesto za Njegovim stolom“.