Islamisti zakopali kršćanina živoga u mravinjak

Tijekom srpnja islamisti su zakopali kršćanina živoga u mravinjak. Odbio je vratiti se na islam i platio je životom.

Saban Sajabi (32) stekao je reputaciju putujućeg šeika, podučavajući islam u različitim džamijama i školama u istočnoj Ugandi, prije nego što ga je ujak 2015. doveo do vjere u Isusa Krista. Nakon opasnih prijetnji, ostavio je ženu i dijete te pobjegao u Jinju.

Dodatne prijetnje dobio je nakon što se 2016. oženio kršćankom Sarah Birungi, a prijetnje su se nastavile i ove godine. Rekao je da je jedna od posljednjih tekstualnih poruka koje je primio od rođaka glasila: “Ako vam se nešto dogodi, nećemo vam pomoći, posebno u vrijeme COVID-19. Naš savjet je da se vratite islamu, vjeri porodice.”

Saban i supruga su odlučili posjetiti ujaka

Sarah je rekla da je Saban 14. srpnja primio telefonski poziv od rođaka koji je rekao da ujak Shadrach Hasakya, koji ga je doveo do Krista, pati od teške bolesti. Saban je tijekom odrastanja redovito posjećivao ujaka za vrijeme praznika, a ujak mu je platio i srednjoškolsko obrazovanje.

“Ne gubeći vrijeme, odmah smo napustili Jinju, ostavivši svoju djecu u dobi od 6. i 2. godine pod nadzorom sluškinje”, rekla je.

Saban je nastavio primati pozive od rođaka na putu za Kabulu (selo u blizini Igange). Došavši oko 20 sati, srdačno su ih dočekali taksisti koji su im ponudili da ih odvezu do Hasakyine kuće u Kabuli. Dodala je da je Saban pokušao nazvati rođaka koji ga je nazvao, ali da mu je telefon bio isključen.

VIDI OVO: Islamski džihadisti ubili su preko 1400 nigerijskih kršćana u prva 4 mjeseca ove godine

Islamisti su Sabana zakopali u mravinjak

Platili su taksiste (motocikliste) da ih odvedu do ujakove kuće, a kada su stigli do močvare, onaj sa Sabanom rekao je da mu je nestalo goriva. Nastavili su još 100 metara, gurajući motocikl, sve dok nisu stigli do kuće jednog od ujakovih susjeda u Kabuli.

“Odmah su stigla dva motora s nekoliko muškaraca”, rekla je za Sarah za Morning Star News. “Počeli su tući mog muža, a zatim su ga odvukli do obližnjeg mravinjaka, ukopali ga i gurnuli mu glavu unutra. Tu je izdahnuo.”

Tijekom napada, jedan od napadača pokrio joj je usta i upozorio je da će je ubiti ako pozove pomoć.

“Ono što ste vidjeli da se danas događa vašem mužu jest zbog neposlušnosti da prihvati savjet obitelji da se vrati na islam, jer islam ne može tolerirati nevjernike”, rekao joj je jedan od napadača.

Nakon što su je pustili, otrčala je do kuće udaljene 100 metara i pokucala na vrata.

“Rekla sam im da je moj muž upravo iskasapljen.” Naime, ubojice su mu odrezale glavu. Iako su se ljudi bojali izaći, ubrzo je stiglo mnogo ljudi.

VIDI OVO: Uganda: Otac musliman ubio sina jer je odbio napustiti svoju vjeru u Isusa

Sljedećeg jutra tijelo njezinog supruga odvezeno je u mrtvačnicu

Sarah je bila hospitalizirana zbog depresije i traume 18 dana u bolnici u Jinji. Kada je puštena 2. kolovoza, saznala je da suprugova rodbina nije htjela organizirati sahranu i da ga je ujak Hasakya pokopao.

Policija nije poduzela ništa u vezi s ubojstvom.