Islamski ekstremisti objavili video pogubljenja dvojice kršćana

Islamska ekstremistička skupina Boko Haram objavila je prošli tjedan video snimku na kojoj se vidi pogubljenje dvojice kršćanskih radnika u Nigeriji.

Lawrence Duna Dacighir i Godfrey Ali Shikagham, obojica članovi Crkve Kristove u nigerijskoj pokrajini Plateau, prikazani su kako kleče dok tri maskirana, naoružana muškarca stoje iza njih, u videu objavljenom 22. rujna na web stranici novinske agencije Amaq Boko Haram.

Dvojica mladih kršćana, koji su otišli u Maiduguri kako bi pomogli u izgradnji skloništa za ljude prognane islamskim ekstremističkim nasiljem, tada su upucani s leđa, javlja Morning Star News.

Govoreći afričkim jezikom Hausa, jedan od trojice terorista u videu kaže da su se zavjetovali da će ubiti svakog kršćanina kojeg uhvate u znak osvete muslimanima ubijenim u prošlim vjerskim sukobima u Nigeriji.

Dacighiru i Shikaghamu, porijeklom iz okruga Mangu u pokrajini Plateau, zarobio je Boko Haram, koji se danas naziva Islamska država u provinciji Zapadna Afrika (ISWAP), dok su svoj posao obavljali u kampovima raseljenih osoba.

Iz videa, privremeno objavljenog na YouTubeu, nije jasno kada su ta dva muškarca pogubljena.