Isus je s vama u vašoj krizi, On će doći i izreći mir

Ovo je riječ za svakog vjernika danas. Isus je s vama u vašoj krizi; on će doći i izreći mir.

Mnoge sluge Božje danas nose težak teret, ali Bog želi podsjetiti svakoga pojedinog: “Brzo će stići pravda moja, moje će spasenje doći kao svjetlost. Moja će mišica suditi narodima. Mene očekuju otoci i u moju se mišicu uzdaju” (Iz 51,5).

Bog kaže: “Već sam rekao riječ tvoga izbavljenja – proglasio sam je u mojim obećanjima saveza – i ispružio sam svoju silnu ruku da te izvedem iz tvoga pustinjskog iskustva. Zašto ne zahtijevaš ono što sam proglasio i hodaš u svjetlu moje slobode, radosti i mira?”

Bog obećava svome narodu: “Jahvi se sažalio Sion, sažalile mu se njegove razvaline. Pustaru će njegovu učiniti poput Edena, a stepu poput Vrta Jahvina. Klicanje i radost njim će odjekivat, i zahvalnice i glas hvalospjeva” (Iz 51,3).

On želi da njegov narod zna: “Donijet ću vam utjehu. Sve što sada vidite samo je neuspjeh, ali to će se promijeniti! Vašu ću pustinju pretvoriti u vrt gdje ćete ulaziti u moju radost i veselje.”

To nisu glupa, prazna obećanja. Izgovorio nam ih je Svevišnji Bog koji vlada nad svime. Njegove misli za njegov narod su dobre; on nas ljubi i odlučio nas je izbaviti od svakoga straha i depresije. Ali Gospodin nam želi pokazati i kako smo došli u tako nisko stanje. “Dopustili ste đavlu da vas gazi.”

Primjer toga vidimo u kralju Davidu, koji je priznao: “Iscrpljen sam i satrven posve, stenjem od jecanja srca svojega” (Ps 38,9). David je znao da doprinosi svome obeshrabrenju dopuštajući da njegov vlastiti strah podstiče njegovu muku.

Zatim vidimo užas koji su iskusili učenici kad su bili u strašnoj oluji. Čamac su im tamo-amo bacali snažan vjetar i visoki valovi … ali onda se pojavio Isus s ovom snažnom riječi: “Ja sam, ne bojte se” (Mt 14,27).

To je riječ za svakog vjernika danas. Isus je s vama u vašoj krizi; on će doći i izreći mir.

Autor: David Wilkerson