Kada slijedimo Isusa, naići ćemo na nevolju. To je garantirano. Bit ćemo zlostavljani, progonjeni, odbačeni i ismijavani zbog vjere. 

No to nije kraj te priče. Biblija kaže da je Isus izdržao mučenje na križu zbog radosti koja je stajala pred njim: „Uprimo pogled u Početnika i Dovršitelja vjere, Isusa, koji umjesto radosti što je stajala pred njim podnese križ, prezrevši sramotu te sjedi zdesna prijestolja Božjega“ (Hebrejima 12,2). 

I vi, isto tako, se morate usredotočiti na vašu buduću nagradu ako želite izdržati trenutne nevolje. 

Zamislite scenu na kraju povijesti. Svatko tko je ikada živio će kleknuti pred Isusom Kristom. Svatko će reći: „Isus jest Gospodin“. Neki će Ga slaviti jer su to činili cijelog svog života. Neki će Ga slaviti kao osudu sebi jer su Ga odbijali cijelog svog života.

VIDI OVO: Isus će hodati s vama kroz vaše nevolje 

Svaki profesor koji vas je ismijavao zbog vaše vjere i svaki prijatelj koji vas je pokušao uvjeriti da napustite svoju vjeru će jednoga dana vidjeti Isusa. Svaki zabavljač koji je ismijavao Božje ime i svaki političar koji Mu se suprotstavljao će ga hvaliti (Filipljanima 2,9-11). 

Svi će se jednoga dana pokloniti Isusu. 

U to vrijeme Bog će i vas nagraditi jer ste mu ostali vjerni unatoč napastovanju i kritikama s kojima ste suočeni zbog svoje vjere. 

Isus je rekao: „Blago vama kad vas – zbog mene – pogrde i prognaju i sve zlo slažu protiv vas! Radujte se i kličite: velika je plaća vaša na nebesima! Ta progonili su tako proroke prije vas“ (Matej 5,11-12). 

Kad god se suočavate s progonom vi spadate u istu kategoriju kao Daniel, Izaija, Jeremija i Mojsije. 

Kao i ti veliki stari proroci i vi ćete jednog dana uživati u vječnosti s Bogom, puni nezamislive radosti. Napastovanje, progoni, odbijanja i ismijavanja s kojima se sada suočavate za Isusa neće se moći usporediti s nagradom provođenja vječnosti s Bogom. 

Položite nadu u ovu istinu kako biste izdržali kada život postane težak. 

Autor: Rick Warren; Izvor: Pastorrick.com