Izgubljeno lane je prišlo malenoj djevojčici Mayi, a ona je učinila divnu stvar zbog koje je dobila i nadimak „šaptačica jelenima“. 

Petogodišnja Maya Herring i njezina obitelj su se vratili s obiteljskog izleta kada se dogodilo nešto nevjerojatno. 

Novorođeno lane je došetalo pred njihovu kuću. Prišlo je obitelji bez imalo straha. Tada se lane počelo još čudnije ponašati. Počeo je ići samo u Mayinom pravcu. Maya je tada čučnula, a lane joj je u potpunosti prišlo. Ona ga je malo mazila te je bilo jasno da lane uživa s njom. 

No, zašto im je uopće prišlo? 

Obitelj je uskoro shvatila da se lane vjerojatno odvojilo od majke i izgubilo. Odlučili su zajedno poći u obližnju šumu, a lane ih je slijedilo. Maya je išla prva pomažući lanetu da ju prati. 

Ubrzo je lane pronašlo mjesto u šumi gdje mu je bilo ugodno. 

VIDI OVO: Vozač je ugledao lane koje je ležalo na cesti, a onda učinio nešto izvanredno

Lane je sjelo, a Maya i njezina obitelj su se vratili kući po hranu i vodu. Nadali su se da će to biti dovoljno da lane preživi dok majka ne dođe po njega. 

Tijekom slijedećih nekoliko dana obitelj je pažljivo pratila lane. Na svu sreću, uskoro su vidjeli dva odrasla i dva malena jelena u svom dvorištu. Bili su prilično sigurni da je jedan maleni jelen onaj koji je prišao Mayi. Čini se da je pronašao svoju obitelj. 

Mayin otac je sve to uspio snimiti kamerom te je snimku stavio na Internet gdje je mnogima uljepšala dan. 

Jasno je da Mayini roditelji znaju kako odgojiti dijete. Čak je i maleno lane mogu vidjeti da Maya ima dobro i čisto srce i da će mu pomoći. Postoji nekoliko snimaka Maye na YouTubeu, prva je snimljena kada je ona bila samo malena bebica, na kasnijim snimkama se može vidjeti kako Maya raste i reagira na okolinu kao vesela i nasmijana bebica. 

Maya je ljubav, koju su njoj roditelji ukazivali, spremno poklonila malenom lanetu kojem je pomoć bila jako potrebna.