U Izraelu pronađeni drevni artefakti koji „dokazuju da je Biblija istinita“
Foto: Pixabay

Biblijska arheologija dokazuje Bibliju. Ovi artefakti otvaraju Bibliju. Ugledate nešto i možete bolje razumjeti citate iz Biblije.

Odnos Izrealaca i Palestinaca na niskom je nivou. Mediji uglavnom izvještavaju o rastućim napetostima između ova dva naroda, što daje dojam da se među njima izmjenjuju samo negativni susreti.

U nedavnom filmu grupe Israel Collective, filmska je ekipa razgovarala s jednim Palestincem koji živi u Izraelu i koji smatra da Božja ljubav može ujediniti dva naroda, piše Faithwire.

Israel Collective grupa je „koja je posvećena izgradnji aktivnog odnosa između američkih kršćana i naroda Svete zemlje“ te rade na zbližavanju ovih dviju skupina pod okriljem nauka Isusa Krista.

„Ovo je vrlo zanimljiva kovanica koja na sebi ima stari hebrejski“, rekao je Zak Mishriky držeći kovanicu u ruci. „Ovo je od od Hasmonejaca ili Makabejaca, znate, 1. st. pr. Kr., a na sebi ima hebrejski jezik.“

Obitelj Mishriky u Izraelu živi preko 300 godina a prodaju artefakte koji povezuju drevni Izrael s modernim.

„Odrastao sam na granici kampa za izbjeglice u istočnom Jeruzalemu, isto mjesto gdje je prorok Jeremija rođen. Bio sam najstarije dijete od četvero“, piše na web-stranici njegove trgovine u kojoj prodaje drevne predmete.

„Zbog obiteljske situacije morao sam pronaći način da pripomognem svakodnevnim troškovima. Mi smo Palestinci, odrasli smo u Jeruzalemu. Moj su posao biblijski artefakti. Moja je želja imati darove koji su povezani s Biblijom.

Mi poštujemo zakon, marljivo radimo i zarađujemo u Jeruzalemu, kao i drugi ljudi“, dodao je.

Objasnio je kako je njegova obitelj shvatila da se Izraelci trude i da ih je zbog toga obitelj odlučila podržati.

„Ne želimo gledati identitet, nego ljudska bića koja su napravljena na sliku Božju“, objasnio je.

„Ovo je najstarija kovanica koju imama, iz 4. st. pr. Kr. iz Judeje. Ne znam može li kamera ovo vidjeti ali ovdje se nalazi orao i sadrži tri drevna Hebrejska slova“, rekao je držeći kovanicu.

„Piše Yehud, kao Juda, ili Židovi. Židovi su ovdje prebivali u 4. st. pr. Kr.“, objasnio je.

Mishriky je objasnio da je to dokaz da su Židovi nastanjivali regiju u 4. st. pr. Kr., a da je neprijateljstvo Palestinaca i Izraelaca rezultat neznanja.

„Znate, ljudi su jednog dana rekli da su nam to neprijatelji, a onda smo i mi rekli da su nam to neprijatelji. Kada ih upoznate i shvatite da se jako trude da se ne dogodi još jedan holokaust, i oni daju sve od sebe da održe zakon i ravnopravnost ljudi“, objasnio je.

„Zbog toga ih cijenimo još više. Naša su srca otvorena i vidjeli smo da su i njihova srca. Poznajemo se, iako mi nismo Židovi.“

Mishriky je objasnio filmskoj ekipi da na kraju krajeva Bog poziva svoju djecu da iskažu ljubav i suosjećanje svim ljudima.

„Ne možemo se razumjeti ako ne razumijemo da je Bog ljubav. Bog je poslao svoga sina da bi pokazao da je On ljubav“, dodao je.

Objasnio je da voli prodavati biblijske artefakte zato što oni dokazuju istinitost Biblije.

„Biblijska arheologija dokazuje Bibliju. Ovi predmeti otvaraju Bibliju. Ugledate nešto i možete bolje razumjeti citate iz Biblije.“

„Moj je prvi identitet kršćanstvo“, zaključio je.