Je li Mesija već na zemlji?

Neke izraelske vođe vjeruju da je ovo točno. Još više iznenađuje da ovi rabini vjeruju da novoizabrani predsjednik SAD-a, Donald Trump, može biti Mesija, ili njegov preteča, netko kao Ivan Krstitelj, izvještava The Christian Post.

Pastor i pisac o posljednjim vremenima, Tom Horn, jedan onih koji vjeruju kako je Trumpova pobjeda bila proročka.

Kada je gostovao na tv emisiji u ponedjeljak, Horn je rekao da je prije nekih 300 godina rabin Horowitz objavio datum dolaska Mesije koji će se dogoditi 5777. godine u hebrejskom kalendaru, što je razdoblje između 2016.-2017. godine u gregorijanskom kalendaru.

Pisac je podatke iznio iz hebrejske religijske knjige Zohar, u kojoj se nalazi datum dolaska Mesije u hebrejskoj godini 5773., što odgovara 2012 – 2013. godini.

“Čudno je što je Trump posjetio Izrael 2012., odlučio ne kandidirati za predsjednika SAD-a, susreo se s čelnicima države i izašao odatle. Tada se počinje obraćati izraelskom narodu da glasuju za Benjamina Netanyahua, što su i učinili “, rekao je Horn.

“Ono što je Zohar rekao je da će Mesija biti identificiran. Od tog dana nadalje najmanje deset rabina je progovorilo da je Mesija sada na Zemlji. Prepoznat je, i uskoro će sebe objaviti “, rekao je.

Horn je objasnio da Židovi i kršćani imaju različite poglede o Mesiji. Kršćani misle o Mesiji kao o nekom tko bi ličio na Isusa, ali ga Židovi ne vide takvim, rekao je.

“Oni čekaju na kralja. Čekaju na političkog vođu … Mesija za njih znači Pomazanik, a to datira još iz davnih dana kada bi pomazali kralja i priznali ga kao osobu koju je Bog poslao “, rekao je Horn.

”Za Židove, Mesija će biti snažna politička ličnost”, rekao je.

”Prije svega, oni čekaju na nekog u politici tko će voditi odlučujuće bitke u obranu Izraela”, dodao je Horn. Onda se prisjetio izjava koje je Trump jednom dao: “Ako budem izabrani predsjednik, bit ću najbolji prijatelj koji je Izrael ikada imao”, i “poništit ugovor s Iranom”.

Židovi vjeruju da će Mesija doći iz Davidove krvne linije. Skupina ljudi sada prati Trumpove korijene do biblijskog kralja Davida.

Međutim, iako neki rabini misle da bi Trump mogao biti Mesija, drugi vjeruju da je on Mesijin preteča, kao i Ivan Krstitelj.

“Ne govorim da oni zaista misle da je on Mesija. Ono što govorim je da većina rabina misli da je on Ivan Krstitelj i da će se Mesija ubrzo pojaviti. On je preteča “, rekao je Horn.