Prijatelj je jedan od najvećih blagoslova na zemlji. Ne govori mi o novcu. Privrženost je bolja od zlata. Suosjećanje je bolje od zemlje. Jadan je čovjek koji nema prijatelja. Imaš li ti prijatelja?

Svijet je pun žalosti, jer pun je grijeha. On je mračno mjesto. Samotno mjesto. Mjesto razočaranja. Najblistavija zraka u njemu je prijatelj. Prijateljstvo prepolovljuje naše nevolje i udvostručuje naše radosti. Imaš li prijatelja?

VIDI OVO: 25 citata o prijateljstvu koje možete podijeliti sa svojim prijateljima

Pravi prijatelj je rijedak. Mnogi su koji će jesti, piti i smijati se s nama na suncu napretka. Malo ih je koji će stajati uz nas u danima tame; malo ih je koji će nas voljeti kad smo bolesni, bespomoćni, siromašni; malo ih je, iznad svega malo, koji će se brinuti za našu dušu. Imaš li ti stvarnog prijatelja?

Čitaoče, želiš li stvarnog prijatelja? Pišem ovo da ti danas jednoga preporučam. Poznajem jednoga koji je “privrženiji od brata” (Izr 18,24). Znam za jednoga koji je spreman biti tvoj prijatelj sada i svu vječnost, ako ga prihvatiš. Saslušaj me dok ti pokušam nešto reći o njemu. Prijatelj kojega želim da upoznaš je Isus Krist.

Autor: Charles S. Price; Izvor: Put života